Mednarodne dirkaške, Mathias Flückiger
22. avgusta 2022

Švicar pozitiven na zeranol, Pidcock in Lecomte osvojila evropski kroni, Avstralec in Britanec brez SP, eliminator v Turčiji in etapna dirka v Švici.

Mathias Flückiger

Švicarski zvezdnik olimpijskega krosa, lani zmagovalec seštevka svetovnega pokala, se je letos po zmagi na dirki kratkega krosa v Andori zaradi okužbe s koronavirusom umaknil s tekmovanj. Nato se je pripravljal na prihajajoče evropsko prvenstvo, a je dan pred veliko dirko s strani Mednarodne kolesarke zveze UCI prišla novica, da je bil vzorec urina, odvzet na švicarskem državnem prvenstvu 5. junija, pozitiven na anabolično sredstvo zeranol. Sredstvo se v veterini uporablja kot rastni dodatek za živino. Švicar je do rezultatov vzorca B začasno suspendiran s strani svojega moštva Thomus Maxon. Preberi na mtb-mag.com.

Video vrhunci moške dirke na evropskem prvenstvu v Münchnu

Suvereni Tom Pidcock je osvojil evropsko krono in napovedal hud boj za naslov svetovnega prvaka.

Loana Lecomte

Nova članska evropska prvakinja v olimpijskem krosu in njena izjava po zmagi na blatni in zelo zahtevni preizkušnji. Odlična popotnica za največjo letošnjo dirko, ki bo to nedeljo v Les Getsu.

Matt Walker

Britanec, zmagovalec seštevka svetovnega pokala v spustu 2020, na žalost ne bo nastopil na prihajajočem svetovnem prvenstvu v francoskem Les Getsu. Dodatni pregledi njegovega poškodovanega kolena so namreč pokazali, da Walker še ni dovolj dobro pripravljen za vrnitev na tekmovanja. Mattova izjava na Instagramu:

Connor Fearon

Odlični avstralski spustaš bo na prihajajočem svetovnem prvenstvu zaradi posledic padca na treningu pred svetovnim pokalom v Mont Sainte Anne. Fearon je utrpel pretres možganov in bo po vsej verjetnosti izpustil tudi finale svetovnega pokala v italijanskem Val di Sole. @connorhoyhoy

Svetovni pokal v krosu na izpadanje

Šesta dirka letošnjega svetovnega pokala se je odvijala v turški Sakaryji. Pri dekletih je zmago osvojila svetovna prvakinja Italijanka Gaia Tormena, pri moških pa je moral serijski zmagovalec preteklih dirk, svetovni prvak Nemec Simon Gegenheimer, priznati premoč nekdanjemu svetovnemu prvaku Francozu Titouanu Perrin-Ganierju. Slednji je z zmago, svetovni prvak je bil šele četrti, prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Več na citymountainbike.com.

Spar Swiss Epic

Končana je etapna dirka po Švici. Ta spada pod okrilje serije EPIC in tekmovalcem služi tudi kot kavifikacijska dirka za etapnoi dirko vseh dirk ABSA Cape Epic. Tudi letos je bilo na startu 5-dnevne preizkušnje, na kateri je bilo potrebno premagati 350 kilometrov in 12000 višinskih metrov vzponov, veliko zvenečih imen etapnih dirk. V moški kategoriji sta slavila Fabian Rabensteiner in Daniel Geismayr (Wilier Prielli Factory), pri ženskah pa Bettina Janas in Adelheid Morath (Davos Klosters Women). Dodatne informacije najdeš na epic-series.com.

Spar Swiss Epic v videu

Video vrhunci pete etape. Ostale videe Spar Swiss Epic si lahko ogledaš na kanalu Epic Series.

Naslovna fotografija Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam