18. marca 2017

V četrtek je po bolezni tiho odšel oče zimske lige Aleksandar Popović.

“Sljedeće godine čemo napraviti internacionalnu ligu, Janez, organizirat češ jedno kolo u Kočevju.” To so besede, ki bodo v meni ostale večno. To so besede Popa, ki jih je izrekel leto pred prvo dirko Zimske MTB lige, ki je bila organizirana izven meja Hrvaške. Od takrat je slovenska dirka vedno prisotna v tem zelo popularnem tekmovanju.

Aleksandar Popović – Pop je bil začetnik zimske lige, zajebant, poseben človek, ki pa ni bil povsod priljubljen, z marsikom ni bil na isti valovni dolžini, kar pa ne pomeni za Slovence, zapomnili si ga bomo samo po dobrem.

Še dveh stvari ne bom nikoli pozabil. Prva so njegova dvojna očala, ena za blizu in ena za daleč, oboja je na glavi nosil hkrati, bil je simpatičen, otroci so me vedno spraševali, zakaj ima dvoje očal, samo nasmehnil sem se.

Druga zadeva je merjenje časa, rezultati so vedno prihajali pozno in zmeraj je iskal programe in načine, da bodo lažji in s tem hitrejši rezultati, bilo je obratno, še dlje smo čakali, kar pa nas ni posebej motilo, smo pa kakšno pivo več spili v tem času.

Zadnje čase si imel težave, tudi zdravstvene, in prezgodaj umrl, vendar si za seboj pustil velik pečat, za kar smo ti kolesarji zelo hvaležni.

Pop, počivaj v miru.

Na zadnjem kolu ZLIK 26. marca v Kastavu boste lahko tudi finančno pomagali Popovi družini, ki ima resne finančne težave, verjamem, da se kakšen evro vsakemu izmed nas ne bo poznal, njegovi družini pa bo pomenil veliko.

Janez Dejak

Uvodna fotografija Dejan Hren


Na zimski ligi z Juretom KUkovičem in Alešem Hrvatinom


Popova pisarna na prvi dirki zimske lige v Kočevju

Sledite nam