Crankworx
16. avgusta 2022

V Whistlerju eden najbolj divjih festivalov Crankworx, v Franciji dirka pokala v krosu, nočna dirka v Istri, kazen za Kate, eliminator v Belgiji, 4X ProTour v Nemčiji, mladinka s čelado Red Bull.

Crankworx Whistler

Še en odličen festival na ikoničnem prizorišču v kanadskem Whistlerju. Festival presežkov, akcije in najbolj norih trikov. Spust, whip-off, pumptrack, speed & style ….

Crankworx Whip-Off

Kdo je kolo postavil najbolj postrani? Divji whipi v videu. Zmagovalka v ženski kategoriji Vinny Armstrong (udeleženka Flat Out Days), v moški pa Jackson Goldstone.

Red Bull Joyride

Tri nore vožnje za zapis v zgodovino discipline slopestyle, in to ob deseti obletnici Red Bull Joyride. Emil Johansson, Thomas Lemoine in Timothe Bringer.

Crankworx Pumptrack Challenge

Zanimiva proga – po klancu navzdol in s po štirimi tekmovalci na startu. Zmagi Caroline Buchanan in Adrienu Rolonu.

Crankwox in paralelni slalom

Bernard Kerr direktno s spusta v MSA v Whistler po zmago na paralelnem slalomu. Med dekleti je slavila Vaea Verbeeck.

Frncoski pokal v olimpijskem krosu

V Le Devoluyju je potekala dirka francoskega pokala SKF, kjer so se pomerili najboljši francoski tekmovalci in tekmovalke. Na startu je bilo tudi nekaj tujih zvenečih imen. Najzanimivejša je bila zagotovo preizkušnja ženske kategorije elite, saj sta na startu stali najboljši francoski tekmovalki Loana Lecomte in Pauline Ferrand Prevot. Obe sta spustili ameriško turnejo svetovnega pokala, saj sta se pripravlljali na prihajajoče evropsko prvenstvo, ki bo konec tedna v Nemčiji, branilka naslova pa je Ferrand Prevot. Na dirki je prepričljivo slavila Lecomte, Ferrand Prevot je bila druga, tretje mesto je osvojila Line Borquier. V moški kategoriji je slavilJordan Sarrou. Vrstni redi na mtbdata.com.

XC Bale pod zvijezdama

Tradicionalna nočna dirka v krosu, ki poteka v Balah v Istri, je tudi tokrat privabila lepo število udeležencev, kar nekaj tudi tistih, ki se redno udeležujejo preizkušenj Giant mtb ZLIK (Zimske lige Istre in Kvarnerja). V absolutni konkurenci je slavil mladinec David Sandić (BK Albona 1921), najhitrejši Slovenec pa je bil na absolutno sedmem mestu Jan Starman (KD Rajd), ki je v kategoriji master B osvojil tretje mesto. Vrstne rede najdeš na my.raceresult.com.

Svetovna prvaka dominirala v Belgiji

V krosu na izpadanje nič novega. Itaijanka Gaia Tormena in Nemec Simon Gegenheimer sta zmagovalca preizkušnje svetovnega pokala v belgijskem Oudenaardeju. Poročilo najdeš na citymountainbike.com.

4x ProTour

Peta dirka pokala v 4krosu je potekala v Nemčiji. Na popolnoma novi progi, ki jo je oblikoval Klaus Beige, je v moški konkurenci slavil svetovni prvak Čeh Tomaš Slavik, pri dekletih pa Britanka Josie McFall. Vrstne rede in poročilo najdeš na uradnem FB profilu 4X ProTour. Zadnji dirki serije bosta v začetku septembra potekali v italijanskem Val di Sole.

Gracey Hemstreet

Zmagovalka štirih letošnjih dirk svetovnega pokala v spustu med mladinkami, Kanadčanka Gracey Hemstreet (Norco Factory Team), je vstopila v klub Red Bullovih športnikov. Od sedaj naprej bo nosila čelado z znamenito poslikavo dveh bikcev. Čast jo je doletela na nedavno končanem festivalu Crankworx, čelado pa ji je izročil Brandon Semenuk! Na pinkbike.com.

Kate Courtney

Nekdanja svetovna prvakinja v olimpijskem krosu in članica ekipe Scott – Sram MTB Racing Team) je bila na zadnji dirki svetovnega pokala v Mont Sainte Anne s strani Mednarodne kolesarske zveze UCI kaznovana s 100 švicarskimi franki, ker je imela na startu pnevmatiko postavljeno pred startno črto. Razlog finančne kazni je v tem, da je bila Courtney za enak prekršek opozorjena na dirki v ameriškem Snowshoe.

Alan Hatherly

Južnoafriški tekmovalec, nekdanji svetovni prvak v olimpijskem krosu v kategoriji do 23 let in član ekipe Cannondale Factory Racing, je v zgodbi na svojem profilu Instagram objavil, da se pripravlja v Rabcu. Fotografijo je posnel nekje na polovici traila Espresso. @alanhatherly

Na naslovni fotografiji Emil Johansson, foto Scott Serfas / Red Bull Content Pool

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam