GShock
Freestyle logo Wheelbase Ride Murska Sobota Devil's trails
12. marca 2013

Nova slovenska znamka v kolesarski industriji prihaja iz Murske Sobote in ponuja opremljena servisna stojala za javno uporabo, ki so zanimiva predvsem za turistične ponudnike.

Iz Murske Sobote prihaja nova slovenska kolesarska znamka. Pod imenom Bike Box se ne skriva kakšna škatla za shranjevanje koles temveč servisna postaja za javno uporabo. Preprosto, vzdržljivo stojalo, združljivo z vsemi tipi koles ter opremljeno z osnovnim orodjem in kakovostno tlačilko.

Bike Box proizvaja murskosoboški Ride (znan tudi po trgovini Freerider) Saša Dolgova. Po skoraj naključni izdelavi desetih stojal za hrvaškega turističnega naročnika septembra lani so čez zimo pripravili dve inačici stojal in ju ponudili trgu. Zlasti novi model z orodjem, ki na pletenicah visi znotraj stojala, poleg pa je še odlagalna polička za kakšne vijake, je domišljen, a še vedno preprost. Tako kot spletna stran bike-box.si.

“Odzivi so dobri,” pravi Dugi, dolgoletni kolesarski obsedenec in nekdanji tekmovalec v spustu. “Sami stojalo tržimo v Sloveniji in na Hrvaškem, imamo že distributerja za Beneluks, po novem tudi za Poljsko, odpirajo se nova tržišča …”

Zamisel niti ni posebno izvirna, saj po Evropi lahko srečate vrsto podobnih stojal. A stojalo je potrebno izdelati kakovostno in po konkurenčni ceni, pa še dodati kakšno izvirno zamisel. “Novih idej imamo še veliko,” zagotavlja Dugi.

Če ni vandalov, je Bike Box večen

Poldrugi meter visoko stojalo samo po sebi ni dovolj stabilno, potrebuje pritrditev v tla. Izdelano je iz pocinkame pločevine, ki je nato še plastificirana, tako da ji zob časa res ne more do živega. Plastificirane so tudi pletenice, na katerih je pritrjeno Uniorjevo orodje – proti rjavenju, pa tudi da z njimi ne odrgnete kolesa. Tlačilka ima manometer in se razume z vsemi tipi ventilov.

“Orodje je tako ali tako najboljše na svetu. Seveda se ga da tudi ukrasti ali stojalo kako drugače uničiti. To je odvisno od kulture: od desetih na Hrvaškem je morda še kakšno povsem uporabno, v Avstriji pa jih domačini sami čistijo in vzdržujejo, saj jih je kupila skupnost za njih in za njihove goste,” pravi Dugi.

Kdo so kupci?

Stojala naročajo različni turistični ponudniki, ki želijo svojim kolesarskim gostom ponuditi možnost čim preprostejših drobnih popravil koles. Naprimer lokalne turistične organizacije, zlasti takšne, ki so udeležene v kakšnih daljših kolesarskih turističnih poteh, kot so ob Dravi in Muri. Pa turistične kmetije in drugi ponudniki prenočišč, ki računajo na kolesarske goste, ponudili jih bodo tudi kampom. Poljaki jih želijo v kolesarskih parkih in to z večjimi snemalci plaščev, primernimi za plašče za spust.

Tako nabor orodja kot barvo in druge malenkosti proizvajalec hitro prilagodi naročniku. Zaradi verzij in količine naročila zelo niha tudi cena, zato nam Dugi ni zaupal niti orientacijske.

www.bike-box.si

GShock
Freestyle logo Wheelbase Ride Murska Sobota Devil's trails
Sledite nam