Festival Sea Otter Classic
Casio G-Shock
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Freestyle Giant
14. oktobra 2021

Po letu in pol zopet največji ameriški festival, ki združuje tekmovanja in novosti iz kolesarske industrije. Na Sea Otter tudi Jaka Starman. Oton zaključuje profesionalno kariero. V nedeljo se začne ABSA Cape Epic, Wyn Masers pa se javlja z zadnje dirke EWS.

Festival Sea Otter Classic

Največji kolesarski festival onkraj Atlantika, na zahodni obali Združenih držav Amerike, je pod streho. Neobičajen, jesenski termin in po letu in pol zopet tisto pravo vzdušje: predstavitve novosti, obilica raznovrstnih tekmovanj (paralelni slalom, enduro, makadamkanje, kros, cestne preizkušnje, trial …) in kar je najpomembnejše, zopet v dokaj “normalnem,” sproščenem ozračju.

Na eni izmed dirk v krosu je nastopil tudi Jaka Starman, član KD Rajd, ki študira v ZDA, in osvojil prvo mesto. Na različnih preizkušnjah so se za najboljše uvrstitve potegovali mnogi zvezdniki gorskega kolesarstva. Vse informacije najdeš na seaotterclassic.com, naslednji festival pa bo na sporedu v običajnem spomladanskem terminu, in sicer med 20. in 23. aprilom. Jaka na Instagramu: @jaka.starman.

Vsi vrstni redi

Večina festivalskega in tekmovalnega dogajanja Sea Otter je ob dirkališču Laguna Seca. Naslovna fotografija Robert DeBerry.

Damien Oton

Po zaključku letošnje tekmovalne sezone in osvojenem 17. mestu v točkovanju svetovne serije v enduru je Damien Oton razkril, da prihodnje leto na velikih tekmovanjih ne bo vozil z ekipo Orbea Fox Enduro, ampak bo z Orbeo sodeloval pri drugih projektih. Oton je v seriji EWS osvojil dve zmagi (La Thuile 2014 in Finale 2017), zabeležil tri druga in šest tretjih mest. Kaj je ob slovesu napisal Francoz, si preberi na Instagramu: @damienoton.

Damien Oton na zadnji dirki letošnje svetovne serije v enduru v Tweed Valleyu. Foto EWS.

ABSA Cape Epic

V nedeljo 17. oktobra se s prologom pri Univerzi v Cape Townu začne največja gorskokolesarska etapna dirka na svetu. Dirko bo mogoče spremljati tudi v živo. Klik na cape-epic.com. In ne pozabi navijati za nizozemsko-slovensko dvojico Bart Brentjens in Peter Vesel. O dvojici kategorije grand masters smo že poročali v prispevku Peter Vesel na Cape Epic v paru z Bartom Brentjensom.

Andreassen brez dirke

Ekipa Cannondale Factory Racing bo na slovitem ABSA Cape Epic brez ekip. Najprej je odpovedal dvojec Henrique Avancini – Manuel Fumić, saj slednji še ni bil nared po poškodbi. Sedaj je CFR ostal še brez dvojice Alan Hatherly – Simon Andreassen, saj so slednjega kmalu po pristanku v Republiki Južni Afriki prepeljali v bolnišnico in mu pod nujno odstranili vneto slepo črevo. @simon_andreassen

Wyn TV iz Tweed Valleya

Zadnja preizkušnja sezone svetovne serije v enduru in Wyn Masters kot glavni izpraševalec tekmovalcev, kaj bodo počeli po koncu sezone.

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Casio G-Shock
Ride Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam