Mednarodne dirkaške, Jack Moir
7. oktobra 2021

Moir je že tretji letošnji gorski kolesar z zelenimi kremplji na čeladi. Nekdanja svetovna prvakinja v 4krosu se poslavlja od profesionalnega športa. Zadnje novice pred Red Bull Rampage, kanadska etapna dirka pa je na dobri polovici.

Jack Moir

Avstralec je letos osvojil skupno prvo mesto v svetovni seriji v enduru, hkrati si je prislužil še pokroviteljstvo s strani proizvajalca energijskih pijač Monster. Moir je tretji gorski kolesar letos, ki je na čelado dobil zeleni M. Pred njim sta Monstrovi tekmovalki postali še spustašici Francozinja Marine Cabirou in Švicarka Camille Balanche. Jacku so čelado tik pred zadnjo letošnjo dirko EWS pobarvali pri Image Design Customs.

Jackovo izjavo najdeš na monsterenergy.com.

Anneke Beerten

Nizozemka, ki že skoraj dve desetletji živi v Združenih državah, je trikratna svetovna prvakinja v 4krosu (2011, 2012, 2015), dvakratna svetovna prvakinja v disciplini BMX v kategoriji challenge (1996, 1997), kraljica Crankworxa in še bi lahko naštevali. Lansko leto je doživela hujšo prometno nesrečo in utrpela težje poškodbe glave. Kljub rehabilitaciji Anneke ni uspelo priti do željene psihične in fizične forme, zato je sklenila, da zaključi s tekmovanjem na najvišjem nivoju. @annekebeerten

Belgijec namesto Kanadčana

Še eden v vrsti nastopajočih na jubiljenem Rampageu, ki je moral tik pred zdajci odpovedati nastop, je Brett Rheeder. Američan je na svojem profilu Instagram objavil, da ga še vedno pesti poškodba kolena in bo tekmovanje izpustil. Tako je priložnost dobil Thomas Genon, ki je na Rampageu nastopil že sedemkrat, dvakrat pa je osvojil 5. mesto (2015 in 2018). @thomasgenon

20 prelomnih trenutkov na Rampageu

Ob dvajseti obletnici največjega freeride tekmovanja so pri Red Bullu pripravili še enega v nizu videov. Tokrat so se posvetili dvajsetim dogodkov, ki so v dvajsetih letih najbolj zaznamovali Rampage.

BC Bike Race

Ena najlepših etapnih gorskokolesarskih dirk je zagotovo BC Bike Race. Sedem etap po kanadskih prostranstvih. Letos med 3. in 8. oktobrom in v nekoliko prenovljenem formatu. Kdo je najhitrejši po dobri polovici dirke, si oglej na racedaytiming.ca. Vse o dirki izveš na bcbikerace.com.

Naslovna fotografija Monster Energy

Prejšnje

Mednarodne dirkaške: Koretzky in Vader na cesto?

Sledite nam