Mednarodne dirkaške
17. januarja 2023

Bil je vikend pomembnih odločitev v ciklokrosu, tudi na Hrvaškem. Prijave na Alta Via Stage Race so odprte, Antoine Vidal poškodovan.

Kako so se borili?

Državna prvenstva v ciklokrosu so potekala v Belgiji, Franciji, na Nizozemskem, v Veliki Britaniji, Italiji, Španiji, Švici, na Češkem, v Nemčiji, na Poljskem, v Avstriji, na Danskem, v Luksemburgu, na Madžarskem, Portugalskem, Irskem, priredilii so ga tudi Hrvatje.

Belgija (Lokren) – V ciljnem sprintu je slavil Michael Vanthourenhout, ki je ugnal Laurensa Sweecka, tretje mesto je z več kot minuto in pol zaostanka osvojil Thibau Nys. Med damami je z veliko prednostjo naslov osvojila Sanne Cant. Drugo in tretje mesto sta si razdelili Marion Norbert Riberollle in Alicia Franck.

Nizozemska (Zaltbommel) – Državni prvak je postal Lars Van Der Haar. Srebro je osvojil Joris Nieuwenhuis, bron pa Ryan Kamp. V ženski kategoriji je zanesljivo slavila Puck Pieterse. Drugo mesto je pripadlo Ceylin del Carmen Alvarado, tretje pa Fem Van Empel.

Francija (Bagnoles de I’Orne) – Clement Venturini, Fabien Doubey in Joshua Dubau so prvi trije med elito. Pri ženskah so se na zmagovalni oder podale Helene Clauzer, ki je imela v cilju enak čas kot Line Burquier, kot tretjeuvrščena je v cilj prišla Perrine Clauzel.

Velika Britanija (Westmorland) – Cameron Mason, Joseph Blackmore in Thomas Mein so bili najhitrejši člani. Med ženskami pa so bile na vrhu Zoe Backstedt, Annie Last in Ela Howell-Maclean.

Italija (Rim) – Filippo Fontana je postal članski prvak. Drugo in tretje mesto sta osvojila Davide Toneatti in Jakob Dorigoni. Silvia Persico zlato, Rebecca Gariboldi srebro in Francesca Baroni bron.

Drugi del …

Španija (Vic) – Felipe Orts Lloret, Jofre Cullell Estape in Kevin Suarez Fernandez je bila najhitrejša moška trojica. Pri ženskah pa so prva tri mesta zasedla Lucia Gonzales Blanco, Sofia Rodriguez Revert in Alba Teruel Ribes.

Švica (Mettmenstetten) – Timon Rüegg, Lars Forster in Kevin Kuhn ter Alessandra Keller, Rebekka Estermann in Zina Baruhoumi.

Češka (Mlada Boleslav) – Michael Boros, Matyas Kopecky, Jakub Riman in Kristyna Zemanova, Julia Kopecky ter Nikola Bajgerova.

Nemčija (München) – Državni prvak Sascha Weber, podprvak Marcel Meisen in tretji Michael Gassner. Judith Krahl, Lisa Heckmann in Stefanie Paul, prve tri v ženski elitni kategoriji.

Poljska (Zielona Góra) – Marek Konwa, Karol Ostaszewski i Szymon Pomian pri moških ter Dominika Wlodarzyk, Zuzanna Krzystala in Barbara Borowiecka pri ženskah.

Avstrija (Langenzersdorf) – Državni prvak je postal Daniel Federspiel, drugo mesto je osvojil Philipp Heigl, tretje mesto pa Jakob Reiter. Pri ženskah bo majico prvakinje nosila Nadja Heigl. Za njo sta se zvrstili Silke Schrattenecker in Clara Sommer.

Danska (Ballerup) – Zmaga v roke Sebastiana Finija. Drugo in tretje mesto sta si razdelila Gustaw Wang in Tobias Lillelund. Pri ženskah je slavila Caroline Bohe. Drugo mesto je osvojila Ann-Dorthe Lisbygd, tretje mesto pa Anna-Sofie Norgaard.

Luksemburg (Mamer) – Raphael Kockelmann, Ken Conter, Cedric Pres pri moških in Marie Schreiber ter Isabelle Klein pri ženskah.

Madžarska (Fonyod) – Marton Dina državni prvak, Mark Takacs-Valent podprvak, Bence Daranyi bron. Kata Blanka Vas prvakinja, Regina Schmidel podprvakinja, Viktoria Szekeres bronasta.

Irska (Dundalk) – Majico državnih prvakov med elito bosta nosila Dean Harvey in Maria Larkin. Drugi mesti sta osvojila Chris Dawson in Stephanie Roche, na tretjih mestih sta pristala Darren Rafferty in Darcey Harkeness.

Portugalska (Vouzela) – Roberto Ferreira prvo mesto, Mario Luis Miranda Costa drugo in Francisco Campos tretje mesto. Državna prvakinja je postala Ana Mafalda Santos. Drugo mesto je osvojila Joana Filipa Oliveira Monteiro in tretje Isabel Caetano.

Vsi vrstni redi na cyclocross24.com.

DP Nizozemske in zadnji krog ženske dirke

Posnetek celotne dirke najdeš na tem mestu.

DP Belgije, vrhunci moške dirke

DP CX Hrvaška

V organizaciji Biciklističkog kluba Roda iz Siska so na Hrvaškem priredili državno prvenstvo, ki se ga je udeležilo skoraj šestdeset domačih tekmovalk in tekmovalcev iz različnih disciplin. V moški elitni kategoriji je slavil član kontinentalne cestne ekipe Ljubljana Gusto Santic Viktor Potočki. Drugo mesto je pripadlo Ivanu Okmažiću (BK Makarska), tretji je bil Fran Bošnjak (BBK Šišmiš). V ženski elitni kategoriji je državna prvakinja postala Larisa Bošnjak (BBK Šišmiš), med mladinci pa Filip Pečnjak (BK Rijeka). Vrstni redi na hbs.hr.

Antoine Vidal

Nekdanji zmagovalec serije EWS v kategoriji do 21 let in štirinajstouvrščeni v elitni kategoriji na lanskem svetovnem prvenstvu v spustu v Les Getsu si je na treningu zlomil ključnico. Tekmovalec ekipe Commencal Lesorres pravi, da bo kmalu nared.

Cyclocross Otegem

Takoj po vikendu državnih prvenstev so belgijci priredili dirko kategorije C2. V moški kategoriji je zmagal Laurens Sweeck, pri ženskah pa Marion Norbert Riberolle.

Alta Via Stage Race

V mesecu juniju se po enoletnem premoru vrača ena najtežjih etapnih dirk v Evropi – Alta Via Stage Race. Sedem dni, šest etap, 450 kilometrov in 18000 višinskih metrov vzponov med 11. in 17. junijem v zahodni Liguriji. Prijave so se odprle 15. januarja, več informacij pa izveš na altaviastagerace.it.

Naslovna fotografija posnetek zaslona youtube

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam