Mednarodne dirkaške, Pauline Ferrand Prevot
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
5. julija 2022

Hrvaška, Danska, Južna Afrika, Italija, Francija, Andora, Švica, Norveška. Povsod je bilo pestro.

Maraton Gro Alps

V organizaciji BK Grobnik je potekalo hrvaško prvenstvo v gorskokolesarskem maratonu. Absolutno najhitrejši na najdaljši, 86 kilometrov dolgi trasi, je bil Anthony Bilić (Four ES Racing Team). Med ženskami je prvakinja postala Kristina Lukačević (BK Rotor). Vrstne rede najdeš na my.raceresult.com.

DP Francije v XCO in XCC

Francozi so se pretekli vikend pomerili v dveh disciplinah – v kratkem in v olimpijskem krosu. V olimpijskem krosu je najboljšo formo prikazala Loana Lecomte, ki je za skoraj minuto in pol prehitela Pauline Ferrand Prevot, tetja je bila mlada Line Burquier, ki je tudi klubska sotekmovalka nove francoske prvakinje. V moški konkurenci je državni prvak postal Titouan Carrod, ki je v ciljnem sprintu premagal nekdanjega svetovnega prvaka Jordana Sarrouja. Tretji je bil Thomas Griot. Vrstne rede najdeš na tem mestu.

V kratkem krosu sta slavila Pauline Ferrand Prevot med ženskami in Maxime Loret med moškimi.

IXS DH Voss

Četrta dirka evropskega pokala v spustu je bila na Norveškem. Zmagovalec prvih dveh dirk na Lošinju in v Mariboru Luka Berginc je tako kot številni to oddaljeno in drago dirko izpustil, a pred finalom septembra v Pili obdržal vodstvo v skupni razvrstitvi. Vrstne rede in poročilo najdeš na ixsdownhillcup.com.

Internazionali d’Italia Series 2022

Peto dirko italijanske serije v olimpijskem krosu je gostil La Thuile. Komentator v videu je nekdanji šampion in bronasti z olimpijskih iger 2012 Marco Aurelio Fontana.

EWS-E Valberg

Tretja dirka letošnje serije EWS-E je potekala v francoskem smučarskem središču Valberg. Zmagi sta si prislužila domačina Alex Rudeau (Commencal Enduro Project) in Laura Charles (Miranda Factory Team). Poročilo na enduroworldseries.com. Valberg je bil prvo prizorišče serije EWS, kjer so nastopili samo e-enduraši in ne skupaj z ostalimi enduro jezdeci na običajnih kolesih.

Andorra MTB Classic

Še ena izmed preizkušenj serije Epic (Epic Series), ki je v elitnem klubu etapnih dirk, namenjenih kvalifikaciji na sloviti ABSA Cape Epic. Prolog in tri etape po Pirenejih je najhitreje odpeljal nemški dvojec Georg Egger in Lukas Baum (Speed Company Racing). Vrstne rede si lahko ogledaš na epic-series.com, poročila in videe s posameznih etap najdeš tukaj.

DP Južne Afrike

V olimpijskem krosu so se pretekli vikend za naslove potegovali tudi v Republiki Južni Afriki. Najbolj je bila zanimiva dirka v ženski elitni kategoriji. Za naslov sta se borili Candice Lill in Mariske Strauss, tekmovalki, ki sta v isti ekipi tekmovali na letošnjem ABSA Cape Epic. Naslov najboljše si je na koncu privozila Lill. Pri moških bo eno leto dres državnega prvaka nosil Philip Buys. Vsi vrstni redi na cyclingsa.com.

DP Danska XCO in XCC

Na Danskem sta si na driki olimpijskega krosa prestižni majici državnih prvakov oblekla vrhunska tekmovalca v svetovnem pokalu Sebastian Fini in Caroline Bohe. Na dirki v kratkem krosu sta prvaka postala Sofie Pedersen in Jonas Lindberg. Klik na xcodata.com.

Engadin Bike Giro

Tridnevna etapna dirka v Švici, ki združuje St. Moritz, Celerino in Silvaplano, je privabila lepo število tekmovalcev. Med moškimi je zmagal aktualni svetovni prvak v gorskokolesarskem maratonu, Nemec Andreas Seewald, v ženski konkurenci je slavila njegova rojakinja Adelheid Morath. mtbdata.com in abavent.de.

Naslovna fotografija Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam