Henrique Avancini
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
23. avgusta 2021

Ali bazilski XC šampion razmišlja o zaključku kariere? Wibmer zopet poškodovan, Van der Poel prekinil priprave na SP, Gwina ne bo v VdS, Swiss Epic je končan, prizorišče XCO v Parizu razkrito in Katie Compton pozitivna.

Henrique Avancini

Brazilski zvezdnik svetovnega pokala v krosu in nekdanji svetovni prvak v maratonu je po neuspehu na olimpijskih igrah Tokio 2020 na Instagramu objavil nekoliko nenavadno sporočilo. Dvajsetkrat je stal na odru za zmagovalce, osvojil štiri zmage v krosu in kratkem krosu, nekaj časa bil številka ena na lestvici Mednarodne kolesarske zveze UCI ter v paru z Manuelom Fumićem nastopil na Cape Epicu, tam lovil skupno zmago, a zaenkrat jima ta podvig ni uspel.

Avancini je pri svojih 32 letih prekaljen veteran, a še vedno ne za odpis, vendar njegov zapis na družbenih omrežjih govori tako, kot da se bo kmalu poslovil od najvišjega nivoja tekmovanj. Več na brujulabike.com. @avancinimtb.

Avancini in njegova tretja zmaga v svetovnem pokalu v kratkem krosu

Fabio Wibmer

Avstrijec nima sreče s poškodbami. Ko je dodobra saniral eno, je že staknil drugo. Tokrat sta bila na vrsti rama in levo koleno. Po uspešni rehabilitaciji zlomljenega stopala, takrat v nesreči s kros motorjem, je Fabio zopet prikovan na bergle in prisilni počitek. Več na njegovem profilu Instagram: @wibmerfabio.

Mathieu van der Poel

Multidisciplinarni Nizozemec, ki je doživel hud padec na OI Tokio 2020, je med pripravami za prihajajoče svetovno prvenstvo zopet v težavah. Ponovno je začutil hude bolečine v hrbtu, te so ga spremljale od svetovnega pokala v Albstadtu dalje. Prav zaradi bolečin v križu je moral izpustiti del višinskih priprav, zato je dirka v Val di Sole pod velikim vprašajem. Več izveš na tem mestu. @mathieuvanderpoel.

Aaron Gwin

Ameriška številka ena v spustu, pa čeprav zadnji dve sezoni brez odličnih rezultatov, ostaja brez nastopa na svetovnem prvenstvu. Razlog? Teden dni pred svetovnim pokalom v Mariboru je Gwin nastopil na dirki v Mountain Creeku, kjer je grdo padel in si poškodoval hrbet. Tako je v reprezentanco zopet vstopil Austin Dooley. Več o izboru ameriških kandidatov za prihajajoče SP tukaj. Gwinova izjava na Instagramu: @aarongwin1.

Swiss Epic 2021

Razplet etapne dirke v osrčju švicarskih Alp je sledeč: Med moškimi sta slavila Nicola Rohrbach and Lukas Flückiger (Goldwurst Power-Infinity), v ženski kategoriji pa Ariane Lüthi and Robyn de Groot (Gabriel Technologie). Zanimiv par je slavil v kategoriji masters. Moči sta združili dve gorskokolesarski legendi Tomi Misser in Karl Platt (Team Bulls Mondraker). Na letošnjem Swiss Epicu je bilo potrebno v petih etapah prevoziti 327 kilometrov ter premagati 11000 višinskih metrov vzponov. Ostale zanimivosti najdeš na swiss-epic.com.

Peta etapa s spremljevalcem Claudiem Caluorijem na e-kolesu.

Proga za olimpijski kros na prihajajočih OI

Pariz bo leta 2024 gostil poletne olimpijske igre. Prizorišče dirke olimpijskega krosa pa bo dobrih 30 kilometrov stran od francoske prestolnice. Colline d’Elancourt je najvišja točka v regiji Ile-de-France in sega 231 metrov nad morsko gladino. Gre za umetno tvorbo, ki je bila včasih kamnolom, po drugi svetovni vojni je tam postalo odlagališče za raznovrstne odpadke. Prizorišče državnega prvenstva v krosu leta 2016 je bilo kot potencialna lokacija predlagano že pri kandidaturi za OI 2012, ko je igre dobil London. Bodočo olimpijsko progo bo oblikoval tvorec prog v Riu in Tokiu Nick Floros.

Katie Compton

Štirkrat srebrno s svetovnih prvenstev v ciklokrosu (2007, 2011, 2013 in 2018) in štirinajstkrat državno prvakinjo v tej disciplini so suspendirali in ji tudi že odmerili kazen. Štiriletno prepoved je dvainštiridesetletna Katie Compton dobila na podlagi pozitivnega vzorca, vzetega 16. septembra lansko leto. Američanka je svojo bogato športno pot želela zaključiti na svetovnem prvenstvu v ciklokrosu, ki bo konec januarja 2022 v Arkansasu. Iz te moke najbrž ne bo kruha, kajne? Več si lahko prebereš na cyclingnews.com.

Na naslovni fotografiji Henrique Avancini. Foto Fabio Piva / Red Bull Content Pool.

Preberi še

Mednarodne dirkaške 10: Rachel povila deklico, Gwin skoraj brez nastopa na SP

Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam