1. maja 2015

Novosti s trasi in iz organizacije maratona v okvir festivala Black Hole bike fest. Saj veš, 18. julij, na Koroškem!

Do začetka festivala Black Hole bike fest v Mežiški dolini na Koroškem sta še dobra dva meseca in pol. Tokrat ga odpre maraton Black Hole s štartom in ciljem v Mitneku nad Črno v soboto 18. julija.

Prirediteljska ekipa s Kalčijem na čelu sporoča, da delajo na tem, da klasični progi maratona dodajo še kakšno singlo ali gozdno pot na račun makadama. “Prepričani smo, da bo letošnji BlackHole maraton z vsakim metrom single še pridobil na zanimivosti,” sporočajo s Koroške.

{loadposition inside}
Trase letos tri

Letos se tekmovalnemu delu na 50 km in 31 km trasah pridružuje še družabni maraton, ki so ga poimenovali kar po jamskemu škratu Perkmandeljcu, mimo njegove dnevne sobe namreč poteka podzemni del trase maratona. Maraton Perkmandeljc šteje v sklop prireditev “Slovenija Kolesari za zdravje”, trasa v dolžini cca 20 km prav tako poteka skozi rove Podzemlja Pece in je primerna za vse kolesarje, tudi otroke.

V času maratona Blackhole bodo na prizorišču organizirali kolesarski vrtec za najmlajše.

Časa za ugodno predprijavo na BlackHole maraton je še mesec dni, v tem času bodo med predprijavljenimi potekala žrebanja za nagrade, prvo že 4.maja.

www.blackhole-bikefest.com
www.blackhole-marathon.si

Sledite nam