12. septembra 2015

Na 48 km Noč pred Lukom Tavčarjem in Matejem Mohoričem, na 26 km Aleš Udovič. Tanja Žakelj in Tina Perše vsaka na svoji trasi med ženskami.

Na tretjem Loka MTB maratonu s štartom v Zmincu pri Škofji Loki je v idealnih razmerah na daljši 48 km trasi s 1800 v.m. vzponov suvereno zmagal specialist za to disciplino Lenart Noč (Uni team).

Lenart je skupaj z Lukom Tavčarjem (Calcit) in cestnim asom Matejem Mohoričem (Cannondale-Garmin) potegnil že na prvem vzponu, v drugi polovici dirke pa povedel sam. Luka je tudi ušel Mateju, ki na spustih – nekaj jih je kar zahtevnih – ni želel tvegati. A sta se sredi drugega kroga zopet srečala, saj je lanskega zmagovalca Tavčarja ustavil defekt. A 23-letni Žirovec je Mohoriča hitro zopet ujel in prehitel.

Noč je bil v svojem prvem nastopu na tem maratonu v cilju dve uri in 20 minut po štartu, čez dobre štiri minute mu je sledil Tavčar in še slabe 4 minute pozneje Mohorič. Peterico dolge trase sta dopolnila domačin Žiga Maretič (Koloka) na 4. in Petar Karadža (Završnica) na 5. mestu.


Na krajši 26 km trasi je bil najhitrejši Aleš Udovič pred Mihom Vasilenkom in Izidorjem Prevodnikom (Koloka).

Za zmago med kolesarkami sta se pomerili reprezentantki Tanja Žakelj (Unior Tools Team) in Tina Perše (Calcit bike team). Tanja je vodila, a po defektu zaključila po enem krogu in na tej trasi tudi zmagala, Tini je šla zmaga na daljši.

Skupaj je preizkušnjo končalo 9 kolesark in 84 kolesarjev. Vrstni redi skupno in po kategorijah so spodaj!

Na uvodni fotografiji danes najmočnejša trojica skupaj na čelu le kakih 10 minut po štartu.

Lenart je nedavno prebolel mononukleozo. O današnji dirki, bolezni in še čem v kratkem klepetu:

Loka MTB maraton 2015 – 2 kroga

Loka MTB maraton 2015 – 1 krog

Sledite nam