30. januarja 2018

Trans Julius powered by Continental 2018 čez manj kot 150 dni, natančneje od 21. do 24. junija. Med Cerknim, Mostom na Soči, Bohinjem in Kranjsko Goro.

Večdnevna gorskokolesarska preizkušnja Trans Julius letos prinaša še bolj razgiban program. Štiri dni na štirih različnih lokacijah. Ne boš mogel mimo domače hrane in odlične družbe. Za ljubitelje raznolikih terenov je na voljo še manj kot dve tretjini mest. Prve zgodnje prijave se zaključujejo zadnji dan februarja.

Na hitro

Tekmovalci bodo v štirih dneh premagali 58,5 kilometrov vzponov in uživali v petindvajsetih kilometrih spustov. Tokrat se Cerknemu, Mostu na Soči in Bohinju pridružuje tudi Kranjska Gora. Večdnevna gorskokolesarska preizkušnja bo potekala od 21. do 24. junija. Svoj uživaški podaljšan konec tedna bodo tekmovalci lahko izkoristili na praznični ponedeljek 25. junija in se družili v Bike&Fun Parku Cerkno.

Glavni namen Trans Juliusa je uživanje v pestrem izboru prog. Ob dobri lokalni kulinariki ter v družbi največjih uživačev na dveh kolesih bodo organizatorji letos popestrili s skupno daljšimi etapami. Za piko na i bo poskrbel skupinski štart v Cerknem, čaka pa še eno netekmovalno presenečenje za vse tiste, ki se v gorskem kolesarstvu radi preizkušajo v novih izzivih.


Brez glasbenih vložkov ne gre. Tudi v 2018 ne. Foto Gregor Škoberne

Program Trans Julius 2018

Prvi dan se bodo tekmovalci zbrali na dnevnem prologu v Kranjski Gori, kjer jih v večernih urah čaka še nočna etapa. Čez dan bo poskrbljeno za družabno dogajanje za najmlajše gorske kolesarje z Mini bike parkom, prvi večer se bo zaključil z uvodno Trans Julius zabavo.


Lanskoletna nočna etapa v Cerknem. Foto Mitja Sodja

Petek se bo pričel s selitvijo v Bohinj, kjer tekmovalce čaka najbolj slikovita etapa iz Bohinja na primorsko stran v Podbrdo. Od tam pa povratek z vlakom. Petkov večer se bo zaključil z glasbo in zabavo, seveda ob dobri hrani in lokalni pivski ponudbi.


Posebna polnitev. Foto Gregor Škoberne

V sobotnem jutru tekmovalce čaka kratka, a nepozabna pot z avtovlakom iz Bohinjske Bistrice do Mosta na Soči, kjer se bodo tekmovalci spopadli z najboljšo etapo leta 2017. Po mnenju udeležencev, seveda. Tokratna bo še daljša, prav tako pa bo dogajanje v dolini Soče popestrilo večerno kresovanje in noč filmov na prostem.


Nad Mostom na Soči. Foto Mitja Sodja

Zadnji dan tekmovanja se bodo tekmovalci zjutraj premaknili do zadnje točke Trans Juliusa, v Cerkno. Dve etapi, od tega ena s skupinskim štartom, bosta poskrbeli za vroč zaključek štiridnevne preizkušnje. V Cerknem bo za vse navijače in ljubitelje gorskega kolesarstva poskrbljeno za celodnevno zabavo na pumptracku, večerni koncert pa bo še zadnje dejanje Trans Juliusa 2018.


Soriška planina. Foto Gregor Škoberne

Kot glavni partner se tudi v letu 2018 Trans Juliusu pridružuje Continental, eno vodilnih globalnih tehnoloških podjetij, poznano predvsem po vrhunskih pnevmatikah. Še tesnejše partnerstvo s Continentalom bo tekmovalcem letos poleg daljših etap in več zabave prineslo še posebno ugodnost! Na Continentalovi točki bodo svoja kolesa lahko po vsaki etapi oskrbeli z ustreznim čiščenjem in servisom.


Na Voglu. Foto Gregor Škoberne

Prenovljen Mini bike park v Zlatorogovi pravljični deželi

Ekipa Zavoda Trans Julius bo tudi letos organizirala Trans Julius trening dan, ki bo v drugi polovici maja. Tudi letos bodo na enem največjih družabnih dogodkov za otroke v Zlatorogovi pravljični deželi konec maja postavila prenovljen Mini bike park, v avgustu pa ponovno sledi Bike park dan.

Zaključni video lanskoletne prireditve.

Novosti v letu 2018: žepna revija in natečaj za mladince

Konec marca bo izšla žepna revija Trans Julius, ki bo v slovenski in angleški različici ponudila vpogled v dogajanje na Trans Juliusu, lepote alpskih destinacij in predstavila ljudi, ki ustvarjajo dobre zgodbe gorskega kolesarstva.


Tudi letos bodo pumpali. Foto Mitja Sodja

V prvi izvedbi Trans Juliusa so se na povabilo organizatorja tekmovanja udeležili mladi slovenski gorski kolesarji. Ker je bila pobuda, da mladim omogočimo brezplačno udeležbo, zelo dobro sprejeta, se bodo od marca do maja mladi tekmovalci prijavili na natečaj za mladince, v katerem bodo z objavo izbrane fotografije ali videa kandidirali za brezplačno štartnino. Posebna komisija bo na koncu izbrala najmanj štiri mlade tekmovalce (mlajši od 20 let), ki se bodo udeležili Trans Juliusa 2018.

Naslovna fotografija Gregor Škoberne

Na etapno preizkušnjo se lahko prijaviš na trans-julius.com.   

Sledite nam