7. junija 2014

Jutri na Škotskem finale tretje letošnje dirke v spustu za svetovni pokal, od naših le še Pandur.

Spored na prizorišču spusta za svetovni pokal v Fort Williamu na Škotskem je bil danes na dan kvalifikacij spremenjen zaradi slabe vremenske napovedi. S treningom so začeli ob 7. uri zjutraj, s kvalifikacijami pa ob 11. uri.

V kvalifikacijah članov se je dobro odrezal Žiga Pandur (Unior Tools Team) s 34. časom in manj kot 15 sekundami zaostanka za najhitrejšim. Na vrhu je bil Troy Brosnan pred Dannyjem Hartom, Samom Hillom, Samom Blenkinsopom in Aaronom Gwinom. Uniorjev domačin Ruaridh Cunningham je bil 13.

Žiga: “Solidno, malo sem bil zaspan in čuden, ker smo več kot dve uri čakali na vrhu, zaradi napovedanega vetra smo morali prej na gondolo. Začel sem trd in izgubljal sem v ovinkih, zato pa kompenziral s pedaliranjem iz ovinka. A zato sem bil proti koncu že kar zdelam. Jutri je plan bolje začeti, pa bi moralo biti v redu.”

Pri dekletih Zarja Černilogar (Blackthorn GT) žal ni dokončala nastopa, padla je in je ne bo v nedeljskem finalu. “Vsa sem pobutana, a sem cela,” sporoča Zarja. “Imam zlomljeno oporo krmila, padca se sicer ne spomnim, a verjetno se je zlomila pri padcu.”

V mladinski konkurenci je debitiral Nal Otoničar (Unior Tools Team), a prav tako padel in s 33. časom ostal zunaj finala, kjer nastopi trideseterica. “Ni šlo po načrtih, lahko bi bilo bolje,” pravi Nal. “Za prvo dirko pa čisto v redu. Kar precej sem padel. Se vidimo v Leogangu!”

Jutri s finalom ob 12.30 po lokalnem času začnejo mladinci. Prenos na redbull.tv se začne ob 15. uri in 15. minut po našem času.

Vrstni redi na strani UCI

Na uvodni fotografiji je Žiga Pandur. Vse foto Klemen Humar/klemenhumar.com

Sledite nam