ljubljana mtb vikend
13. septembra 2021

Druga izvedba gorskokolesarskega festivala Ljubljana MTB vikend je znova združila različna prizorišča, klube in stile kolesarjenja, predvsem pa povezuje vse, ki uživajo v tem športu.

Za nami je prvi vikend, ki so ga zaznamovali dobrodelni pumptrack z zvezdniško zasedbo, celodnevni program v Bike parku Ljubljana ter enduro na Golovcu. Sledijo številni vodeni izleti in delavnice ter konec tedna še državno prvenstvo v pumptracku.

Čudovito jesensko vreme je postavilo piko na i prvi polovici festivala Ljubljana MTB vikend, ki se je od petka do nedelje odvijal na treh osrednjih prizoriščih – na KoloParku Spodnja Šiška pri Tivoliju, v Bike parku Ljubljana pri Podutiku in v parku Golovec trails nad Rudnikom.

Petkov večer pri Lepi žogi

Začelo se je zvezdniško, s petkovim večernim dobrodelnim Scott Continental pump sešnom, na katerem so sodelovali Filip Flisar, Jure Košir, Rene Mlekuž, Marko Grilc, Jure Vnuk, Gušti, Žiga Gombač ter dirkaški kolesarski sceni dobro znani Tanja Žakelj, Jošt Ložar, Mak Breznik Falk, Simon Stojko Falk in Žiga Pandur.

Sodelujoči so morali v eni uri prevoziti čim več krogov, vedno pa je bil lahko na progi le eden izmed njih. Bili so zelo pridni, saj so pokosili lansko štetje in zbrali neverjetne 404 kroge. Za vsakega bo Slovenski kolesarski mojster, glavni pokrovitelj prireditve, prispeval 2 evra, organizatorji pa bodo s pomočjo mtb.si zdaj organizirali še dobrodelno dražbo športnih rekvizitov in različnih spominkov iz karier posameznikov. Sredstva bodo namenili nakupu BMX koles, ki jih bodo lahko šole in klubi brezplačno uporabljali za svoje programe.

Sobota v BPL

Sobotno dogajanje v Bike parku Ljubljana se je začelo s multidisciplinarnim tekmovanjem Kralj in kraljica Bike parka Ljubljana, na katerem je po štirih različnih preizkušnjah krono ubranila Tanja Žakelj, olimpijka in tekmovalka ekipe Unior-Sinter. Na prestolu se ji je pridružil Urban Ferenčak, Tanjin zvesti ekipni sopotnik in tudi idejni vodja tekmovanja.

Sledil je prolog nedeljske dirke v enduru, nato pa za gledalce glavna poslastica dneva – Bikehanic Big Line Session, na katerem so fantje znova pokazali nore trike in frčali visoko nad zemljo. Skupina Odprava zelenega zmaja je zaokrožila večer s hitrimi in glasnimi priredbami vsem dobro znanih hitov.

Nedelja na Golovcu

Vsi niso mogli uživati v koncertu, kajti sledila je še nedeljska dirka SloEnduro 4Fun Golovec trails, na kateri sta bila tokrat najhitrejša David Ivartnik (Energijateam.com) ter Petra Bernhard, večkratna avstrijska državna prvakinja v spustu in enduru. Skupaj je na dirki nastopilo krepko čez 200 tekmovalk in tekmovalcev iz Avstrije, Hrvaške, Češke, Italije, Nemčije in seveda Slovenije.

Podrobnejše poročilo z endura sledi.

Še teden dni

Festival se nadaljuje v Evropskem tednu mobilnosti in sicer s številnimi vodenimi izleti in delavnicami, zaključil pa se bo prihajajočo nedeljo z državnim prvenstvom v pumptracku. Prvenstvo bo potekalo v KoloParku Nove Fužine, kjer bo tudi v soboto pester celodnevni program s serijo Pumpaj Slovenija in programom Grbine so fine.

Festival Ljubljana MTB vikend poteka pod okriljem Mestne občine Ljubljana, organizatorji so KD Rajd, Golovec Trails in mtb.si. Večji partnerji so še Zavarovalnica Triglav, Orodje Žabjek, Sinter, Bikehanic, Extreme Vital, Factory Store, Bičikleto, Wheelbase, Slovenski kolesarski mojster, Oshee Slovenija in Peugeot.

Ljubljana MTB vikend v spletni sferi

Uradna spletna stran – www.ljubljanamtbvikend.si
Facebook – @LjubljanaMTBVikend
Instagram – @ljubljanamtbvikend

#LjubljanaMTBVikend

Fotografije Jure Gasparič

Preberi še

Sledite nam