4. aprila 2019

Ni velik, je pa lep in lepo dopolnjuje vznožje MTB trail centra Kočevje. Tudi skill park je dokončan, shuttla pa sta po novem kar dva.

Gradnji končne podobe MTB trail centra Kočevje še kar ni videti konca. Od konca marca je Kočevje bogatejše za asfaltni pumptrack, ki že privablja lokalne otroke. Gneča že nekaj ur po dokončanju je presenetila tamkajšnje domačine in jih hkrati tudi razveselila. Pumptrack ni velik, je pa lep in zelo lepo sovpada ob vznožje centra. Zgradili so ga Alliance ASE s pomočjo domačinov. Občina je bila investitor, Zavod za šport občine Kočevje pa bo upravljalec. Potrebno je omeniti tudi zelo velik prispevek lokalnega gospodarstva, ki je občutno prispeval k investiciji. To sta Intersocks, tovarna nogavic d.o.o Kočevje in Obnova Kočevje, d.o.o. z donacijama.

Dokončan je tudi skill park, ki že privablja veliko kolesarjev. Takole je videti:

 MTB trail center Kočevje je do sedaj sestavljen iz:

– dirt linije skokov

– pumptracka

– skill parka

– linije za najmlajše in linije za malo bolj vešče mladobudneže

– 5 trailov

… in še kaj bi se našlo.

 

Shuttlajo že nekaj tednov, zaradi obiska v prvih dveh vikendih pa so bili upravljavci prisiljeni pripeljati nov shuttle bus.

 

Tudi sicer je v centru zelo pestro, saj bo prva resna akcija že 21. aprila – Pofurajmo Kočevsko, kjer bo med drugim uradna otvoritev pumptracka, malo se bo pojedlo, popilo in družilo ob miksanju diđeja.

 

V maju organizirajo dva MTB kampa za otroke, ki sta že skoraj polna, dogodek leta bo seveda mednarodna dirka v krosu XC Kočevje (SloXcup, UCI C1) 2. junija.

 

Nato se ekipa seli na vrh hriba, kjer začnejo z izgradnjo traila z vrha, kar pomeni, da morda že jeseni furamo z višine 900 mnv na 450 mnv v enem kosu. Več o tem pa kasneje.

 

Vabljeni v MTB trail center Kočevje!

 

www.mtbtrailcenterkocevje.com

Fotografija Alliance ASE

Sledite nam