20. januarja 2018

Svetovna enduro serija ustanavlja pet celinskih serij – tri bomo videli že letos, seveda tudi evropsko s štirimi preizkušnjami. Junija prva skoraj pred nosom.

Svetovna enduro serija (EWS) raste po kakovosti, na drugi strani je po svetu kar nekaj močnih nacionalnih ali regionalnih serij, kot je naprimer SloEnduro. Vmes pa praznina, so ugotovili pri EWS in predstavili še celinske serije!

In tako že v 2018 dobimo tri nove celinske serije: severnoameriško, evropsko in azijsko-pacifiško na južni polobli, ki bo segla v leto 2019. Razvijajo pa še dve, južnoameriško in afriško, ki zaenkrat še nimata objavljenih dirk.

Evropska bo imela letos štiri preizkušnje. Začne se v juniju v Canazeiu v italijanskih Dolomitih z dirko iz serije SuperEnduro, ne predaleč torej. Julija se nadaljuje v kraju Les Orres v Franciji na dirki francoskega enduro pokala. Septembra se ustavi v Zermattu v Švici. Oktobra pa se zaključi v Fort Williamu na Škotskem.

Koledar evropske celinske enduro serije 2018

23./24. junij – Canazei (Ita)
28./29. julij – Les Orres (Fra)
14./15. september – Zermatt (Švi)
13./14. oktober – Fort William (VB)

Na dirkah bodo kolesarji nabirali točke za skupno lestvico EWS. Kako gre to skupaj s kvalifikacijskimi dirkami in svetovno serijo? Vse najdeš v pravilih.

Več o novih celinskih serijah pa na www.enduroworldseries.com

Sledite nam