190226_KRT1.jpg
28. februarja 2019

Začetek aprila je rezerviran za dirkanje na skrajnem istrskem rtu. Dve atraktivni dirki 6. in 7. aprila v Premanturi in okolici.

Triindvajseta ponovitev dirke v olimpijskem krosu bo v Premanturi na sporedu v soboto 6. aprila, dan zatem pa bo na sporedu še 7. gorskokolesarski maraton Kamenjak  Rocky Trails. Kros, kot je v navadi, bo kategoriziran kot dirka prve kategorije po lestvici Mednarodne kolesarske zveze UCI, maraton pa bo 3. kategorije.

Tradicionalno Kamenjak Rocky Trails velja tudi za zelo priljubljeno dirko med slovenskimi tekmovalci in tekmovalkami in tudi letos po vsej verjetnosti ne bo nič drugače. Dirka bo organizirana pod taktirko KBBXS Adrenalina v sodelovanju z Naravnim parkom Kamenjak, občino Medulin in Turistično zvezo Medulin.

Kros

4,2 kilometra dolg krog na območju Gornjega Kamenjaka, med borovci in hrasti ter po poteh med zalivoma Valun in Ščuza ter po griču Tašalera. Vmes pa 190 višinskih metrov vzponov. Krog velja za hitrega, a hkrati tudi tehnično zahtevnega, zato ne preseneča, da se dirke udeležijo mnogi znani tuji tekmovalci, ki ne pridejo samo po točke UCI temveč tudi preveriti formo bodisi pred etapno dirko Mitas 4 Islands ali pa red visoko rangiranimi dirkami v sosednji Italiji.

Klasičnemu krogu je potrebno dodati še 2-kilometrski startni krog, število ostalih krogov pa je odvisno od kategorije tekmovalca/ke.

Za mlajše tekmovalce bosta kroga prilagojena. Najmlajši se bodo pomerili na 700-metrskem, kategorije do 15. leta starosti pa na 1,4 kilometra dolgem krogu.

Tekmovalne kategorije
Kategorije UCI – elite moški in ženske ter mladinci in mladinke
Ostale kategorije (po pravilniku HBS):
– U9, dečki in deklice
– U11, dečki in deklice
– U13, dečki in deklice
– U14, dečki in deklice
– U15, fantje in dekleta
– U17, kadeti in kadetinje
– sport
– rekreativci (moška in ženska kategorija)
– master A, B, C in D
– master ženske

Prijave izključno na uradni spletni strani dirke. Do vključno 4. aprila. 

Maraton

Dvajset kilometrov dolg krog se vije preko zaščitenega območja Gornjega Kamenjaka in čez naravni park Donji Kamenjak. Makadamske poti, odlične enoslednice, ostro kamenje, kratki in hitri vzponi, vožnja tik ob morju, nekaj tehničnih delov, a ne pretežkih, enostavno hitra trasa, ki zagotavlja vrhunsko uživancijo in resnično lepe razglede. Dvajsetim kilometrom je potrebno prišteti še dva kilometra ogrevalnega oziroma startnega kroga.

Kategorije in dolžina dirke
– kategorije UCI (moški in ženske elite) bodo vozili tri kroge + startni krog
– kategorije sport in master 1 trije krogi + startni krog
– mladinske (moška in ženska), master 2, 3, 4, master ženske, hobby 2 (m in ž) bodo morali prevoziti dva kroga + startnega
– hobby 1 (m in ž) ter kategorija U17 (m in ž) bodo dirkali en krog + ogrevanje na startnem krogu

Razpis maratona na rockytrails.bike

Kamenjak Rocky Trails na facebooku 

Fotografiji sta z lanske prireditve. Foto organizator.

Takole se je razpletlo lani
Zmagovalca 22. XCO Premantura sta Luca Braidot in Blaža Pintarič
XCO Premantura: Posnetek dirke članov
Maraton Rocky Trails Čehu Adelu in Madžarki Benkovi

Sledite nam