4endurance sis 1
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
3. februarja 2018

Prijave na drugi gorskokolesarski maraton MTB Slavnik so že odprte. Tri trase in prostor za 518 nastopajočih.

Po uspešnem prvem se letos obeta že 2. gorskokolesarski maraton MTB Slavnik, ki bo 5. in 6. maja 2018 v Hrpeljah pri Kozini. Prijave so že odprte, podrobnosti o dirki pa najdeš v tem tekstu.

Trikrat trasa z razgledom

Udeleženci bodo lahko izbirali med tremi razglednimi in slikovitimi trasami po razgibanem terenu Slavnika, Čičarije in Podgrajskega ter Matarskega podolja.

29-kilometrska je odlična MTB dogodivščina za najmlajše, starejše in manj zahtevne rekreativne kolesarje. Vmes bo potrebno premagati 510 višinskih metrov vzponov. Profil pa izgleda takole:

Srednja bo s 50 kilometri in 1300 višinskimi metri vzponov izziv za rekreativne kolesarje, ki imajo radi razgibane poti. 

Kraljeva je vsekakor najdaljša in z največ višinci. Na 83 kilometrih poti bo potrebno premagati kar 2100 višinskih metrov vzponov. Ravno pravi izziv za maratonce.

518

Zaradi kakovostne prve izvedbe in zadovoljnih udeležencev vlada precejšnje zanimanje za udeležbo, vendar ob dejstvu, da vožnja poteka v naravnem okolju, organizator število prijav letos omejuje na 518. Poleg udeležencev je pričakovati številne obiskovalce, saj bo v nedeljo na osrednjem prizorišču potekalo pestro spremljevalno dogajanje s poligonom za najmlajše kolesarje, podelitvijo nagrad in raznoliko ponudbo stojnic.

{loadposition inside}

Organizatorji in podporniki

Kolesarskemu društvu Raketa se pri organizaciji letos pridružuje Prostovoljno gasilsko društvo Materija, dogodek pa podpirajo tudi Občina Hrpelje-Kozina, Mestna občina Koper, Hotel Admiral, Kolesarski center Špan, podjetji RCM, Provia d.o.o. in nekateri lokalni partnerji.

Ugodneje na dirko

Dodatne informacije in prijavnico najdeš na mtbslavnik.si. Prvih 150 prijavljenih se bo maratona udeležilo po posebni, promocijski ceni.

Foto organizator

Preberi še:
MTB Slavnik: Maraton z asfaltom v metrih, ne kilometrih!

4endurance sis 1
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam