28. aprila 2016

Bobija povozi drug kolesar, Ivonne odlomi menjalnik, vožnja čez vodo in sanjske single ter druge dogodivščine iz Južne Afrike. Tudi na Nejčevih fotografijah in v videu Blaža in Tomaža.

Bobi poroča po 6. in 7. dnevu etapne dirke v Južni Afriki

Po štartu šeste etape smo cca 20 kilometrov vozili v prahu. Zaradi tega je bila vožnja zaprta, da ne bi prišlo do kakih neumnosti. Start je bil potem sredi ničesar, ko se je prah polegel. No, če se voziš nekje v sredi, imaš seveda možnost, da se vsem traparijam izogneš, a tokrat pač ni šlo tako. Vaš zvesti se je ustavil na semaforju kot še petdeset drugih, a nekdo pač ni bil pozoren in z bolečino v hrbtu sem končal na asfaltu. Boli še danes, a gremo naprej. Borba za pozicije se je tako končala in sedaj lahko uživam.

Vzpon dva kilometra na Gumtree. Klanec v nebo na 42 zob in po platoju skozi urejeno kmetijsko področje. In potem … prelaz Harrison. Dobesedno na roke narejena enoslednica po pobočju gore s 36 serpentinami, ki ti dajo na obraz nasmešek, ki ne izgine. Plato zulujskega kraljestva se koplje v soncu, spodaj pa megla. Neponovljivo doživetje epskih filmskih uspešnic. Spust po gorski poti skozi meglo in še vzpon po Rock and Rollu, šest kilometrov hupserjev posejanih s kamenjem.

Do cilja še en dolg položen vzpon, ki jemlje moči, in Glencairn farm!


Naslednji dan je malenkost krajši, samo 82 kilometrov. Organizator pravi tej etapi regeneracijska. Res je pretežno ravninska, a vseeno premore 1200 višincev. Pontonski ovinkasti most, ogromno enoslednic skozi gozdove in veliko steptane zemlje, sem pa tja kak vzpon. Bikers paradise. Na kratko, po Veliki planini preko gorenjskih gozdov s koreninami in na vročo rdečo istrsko zemljo. Jutranja temperatura 7 stopinj in v cilju 30! MacKenzie Polo Club.

V cilju pa hrana pijača, meso na žaru in pogovori dolgo v noč.


Peter in Iva sta na Gumtreeju spet imela “havarijo”. Iva je neprevidno menjala prestavo v najhujšem nagibu in potegnila menjalnik v špice. Sreča v nesreči je bila, da se je zlomil nosilec menjalnika, ki ga je imela s seboj. Tako sta spet lovila, a peto mesto je njuna usoda. Tako je bilo tudi v sedmi etapi, ki ni prinesla sprememb.

Peter: “Tako kot je, pač je. Če sva na začetku še upala na stopničke, je po včerajšnjem dnevu jasno, da je peto mesto najina pozicija. Tudi če ne bi imela vseh neumnih pripetij, najino mesto ne bi bilo nič višje. Lahko bi sicer upala na visoko uvrstitev v etapah, a dolžina le teh in specifika cestne vožnje nama ne gresta v prid. Seveda bova do konca še iskala uspeh v kateri od etap, a skupno je, kar je.”


Skupna razvrstitev

joberg2c.co.za

Preberi še:
joBerg2c: Prvi dan
joBerg2c: Druga etapa
joBerg2c: Četrti dan
joBerg2c: Četrti in peti dan

Na uvodni fotografiji Ivonne in Peter čez vodo. Pero že razmišlja o nečem podobnem čez Cerkniško jezero.
Vse foto Nejc Veselnejcvesel.com

Pokrovitelji Petra Vesela in Ivonne Kraft

Pokrovitelji Aleša Bobna

Sledite nam