5. decembra 2011

Blaž Hölcl je za naslednjega v verigi izbral svojega klubskega kolega, (skoraj) Mariborčana Mateja Stapića, tekmovalca v 4X in BMX, dirtjumperja …

Blaž Hölcl je za naslednjega v verigi izbral svojega klubskega kolega Mateja Stapića, tekmovalca v 4X in BMX, dirtjumperja …

Matej je že vrsto sezon pri vrhu domačih 4X dirk. Lani je bil tudi državni prvak, letos pa je bil pravzaprav še edini, ki je pri vrhu razbijal enoličnost črno-rumeno-zelenih pri vrhu. Pomeri se tudi na BMX dirkah, dirt jump druženjih in kakšnem spustu.

Matej Stapić
Vzdevek: Stapa
Kraj: Rogoza
Starost: 24 let
Klub: Enduro Maxxis Sram

A bo stapa? Furaš kaj?
Pa seos gozdni Jouža! Ja pa bo. Ja se fura ja … tu pa tam.

Dej se nam malo predstavi …
😀 181 cm visok, 84 kg, velikega srca, nežne duše … 😀 Eh sej ne. Ja sem pjeb po imenu Matej, prihajam iz Rogoze. Vozim kolo oz. kolesa, da mi ni dolgčas. Rad se imam fino. Hodim na faks oz. se ga trudim končati, delam … kaj bi še rad vedel?

Se ti zdi, da bo atraktivnost 4X scene padla sedaj, ko je UCI ukinil svetovni pokal v 4x???
Ouufff o tem je govora ja. Mah po moje atraktivnost ne bo padla. Mislim, da bo šlo vse skupaj samo na bolje. Uci je pač Uci in po mojem  mnenju in mnenju večine 4x tekmovalcev bo brez Uci bolje. 4X Alliance bo naredila močno Euro 4x serijo … tak da ja, Ni se kaj za bat! Vse gravity discipline bi mogle it stran od Uci in naredit nek svoj gravity pokal – aka DH1 + Euro 4x…    ->> Check it http://fourcross.org/eng/?p=3002

Kako se ti zdi nasploh slovenska 4x scena?
Slo 4x scena? Je ok ampak bi bilo lahko dostiiiii boljše. Potrebujemo več tekmovalcev, več prog oz. spremembe na obstoječih progah … dosti je tega.

Bike eliminator!! Tudi v Sloveniji je bila tekma, in sicer v Kamniku … Tvoja izkušnja? Kdo misliš, da ima večje možnosti za nastope pri vrhu, XC, 4X, ali DH rajder??
Bike eliminator … oky disciplina za čez vikend, ko ni kaj drugega za delat. Ne vidim glih nekega filinga gledat par XC tekmovalcev, razvrščenih v skupine, v šprintu na progi brez nekih konkretnih objektov ovir, s smešnim štartom … ni mi glih všeč. Mislim pa da ima največ možnosti tisti, ki obvlada šprint, pa tud kak skok. Mešanica med 4x/xc rajderjem.

Ali bomo vidli Mateja Stapića drugo leto tudi na kakšni DH tekmi?
JA

Se ti zdi, da je, če želiš uspet kot “pro atlet” bolje živeti v mali vasi, kjer nič ne dogaja (party pa to), ali bolje v “velikem” mestu, kot je Maribor?
Mah Mb ni glih neko velikansko mesto ne. Pro atlet? Mislim, da top projem ne manjka nič … Delajo tisto, kar delajo radi. To si itak želimo vsi, ki tekmujemo v karšnem koli športu. Ampak realnost je taka, da to uspe samo redkim. Trenutno sem zadovoljen tako, kot je. Živim v Mb, vozim kolo za zabavo in te zabave ni malo …

Tvoj popoln dan na kolesu?
Popoln dan? Celi dan Tržiča … dirti 😀 ! mljask

Čuješ, kak taj zgledajo tvoji dnevi brez kolesa pa to?
Moji dnevi brez kolesa. Evo ti današnjega: se zbudim, pojem cca 5 jajc, grem delat, 1x popoldan končam z delom, kosilo, malo kauča, druženje s punco, skype s tabo. Drugač pa ja po večine, če ne grem na kolo, grem popoldan v fitnes, al pa grem na neko aktivnost. Pa če ne grem delat, grem pa na fax pogledat.

Matejevo najljubše kolo je?
Moje najlubše kolo je za 1x Intense Tazer Ht.

Tvoj vzornik?
Kaj pa vem. Nikoli nisem imel prav vzornika. Ponavadi se vzgeldujem po osebah, ki so uspešni na več področjih, ne samo v športu. Hmmm npr. naš Janč Jamnik. Ima porihtano podjetje oz. trgovini, v športu je tudi marsikaj naredil itd. Če bi pa mogel zbrati enega proja, bi pa rekel, da npr. Jared Graves. Zakaj? Ker je zmožen zmagati v bmx, 4x, dh …

Tvoj mladi obetavnež za prihodnost?
Peter Mlinar v DH, Luka Kljun v bmx …

Najboljši nasvet kar si ga kadar koli dobil?
Zdaj si me pa dobo … Recimo: kaj lahko storiš ju3, ne delaj danes … Mi res zdaj doben drugi ne pade.

Tvoj padec, ki si si ga najbolj zapomnil?
Pa v bistvu si zapomnim kar vsak padec, pri katerem se mi izpahne rama. Eden hujših je bil 1x na evropskem v Nemčiji … leta 2006. Po notranji bandi mimo Tatarkoviča, dropek, pol pa za tiste čase eden večjih dablov … oba brez hitrosti, on je zabremzal, jaz odrino … s spredno kolo piknil v lending … kabum. Rešilec, bolnica … Ta je bil eden prvih malo večjih padcev ja …

stapicmatej.blogspot.com

Avtor uvodnega portreta je Gregor Bohak, www.bohak.si. Matej je od takrat, ko je fotografija nastala, zamenjal že nekaj Oakleyev, njegov nasmeh pa je še enako šarmanten.

Pravila verige Med jezdeci
“Intervjuvalec” in “intervjuvanec” se morata razlikovati v najmanj dveh od štirih lastnosti:
– starost (-10 ali +10 let)
– spol
– kraj bivanja (50 km in več narazen)
– slog ali disciplina furanja oziroma vloga v kolesarstvu (xco, dh, 4x, bmx, frirajd … trgovec, serviser, trener, vodnik, graditelj, legenda …)
Če gre veriga v tujino, se mora v naslednjem krogu vrniti v Slovenijo.
Pogovor se lahko opravi pisno, pred kamero, po Skypu (kopiraš besedilo ali zajameš video), z zvočnim posnetkom … improviziraj!

Sledite nam