Jaka Remec
24. maja 2022

Svetovni pokal FISE po več kot dveh letih zopet v polnem zagonu. V francoski Montpellier potuje tudi Jaka Remec (Unior – Sinter Factory Racing).

Po dolgem času bodo na najvišji ravni in pod “isto streho” nastopali športniki na kolesih BMX (park, flatland, street, vert), na rolkah, rolerjih, in tudi brez koleščkov (parkour). V Montpellierju bo med 25. in 29. majem potekal svetovni pokal v vseh naštetih disciplinah urbanih športov.

Foto Wilhelm Westergren / Red Bull Content Pool

Jaka in Montpellier

Montpellier ima Jaka Remec v zelo lepem spominu, saj je pred tremi leti zmagal v kategoriji mladincev, letos pa bo v disciplini BMX park nastopil v elitni kategoriji profesionalnih športnikov. To pomeni, da se bo pomeril z imeni, kot so Avstralec Logan Martin, Britanec Declan Brooks, Venezuelec Daniel Dhers, Američan Justin Dowel, Francoz Anthony Jeanjean, Japonec Rim Nakamura, Kostaričan Kenneth Tencio, Hrvat Marin Ranteš … Velja poudariti, da ima Jaka tudi dobro rezultatsko popotnico z lanskega evropskega prvenstva v Moskvi (10. mesto).

V petek 27. maja bodo na sporedu kvalifikacije prvega tekmovanja svetovnega pokala 2022 v disciplini BMX park. Dan kasneje polfinalni, v nedeljo 29. maja pa finalni nastopi. Prenos v živo si boš lahko ogledal na Fise TV.

Jakov zmagovalni nastop iz leta 2019 si lahko ogledaš tukaj.

Urbana akcija na enem mestu

Montpellier ni le ena od postaj svetovnega pokala, je mnogo več, saj predstavlja evropsko prestolnico urbanih športov. #fisemontpellier

Na naslovni fotografiji Jaka Remec lani v Rovinju. Foto Tomislav Može / Red Bull Content Pool

Preberi še

Jaka Remec zmagal v Montpellierju
EP BMX park: Jaka Remec med najboljšimi stare celine

Sledite nam