Freestyle zaposli
Wheelbase Koloset Trgovina Ride Freestyle Giant
12. aprila 2012

Jazbec se vrača z novimi modrostmi: Komu se pritoži odpuščen jazbec? Kako sneti Božička s PRAVIMI darili? Čemu se smejijo veverice oziroma zakaj je zvonček kul? Nagrejene Duhčeve rime.

Drage in spoštovani,

končno sem si lahko privoščil zimsko spanje. Pravijo, da jazbeci ne spimo pravega zimskega spanja, ampak paše pa kot pravo.

Po nekaj mesecih se vrečam z rubriko, v kateri vam poskušam svetovati – ali pa vas še dodatno zmesti. Hvala za nekaj štartnih vprašanj, vsakokrat bom odgovoril nekako na tri ali štiri, najboljše bo nagrajeno. Zaradi zimskega dremeža se tokrat najde tudi kako, povezano z Božičkom …

Navodila za zastavljanje vprašanj najdeš na dnu.

Spoštovani Jazbec,
komu se pritoži Jazbec, ko ga deložirajo (iz revije)?
Društvu novinarjev … ali društvu za zaščito živali? Imate male živali (saj se nimaš za veliko?) svoj lasten sindikat?
Tomo, s foruma tabla.mtb.si

Spoštovani Tomo,
kot veš, sem tole izluščil iz daljšega spisa, klobčiča pripovedi in vprašanj. Celoten spis na Tabli
Odgovor se glasi: Kaj bi se pritoževal, če je bila odpoved sodelovanja z moje strani. Le poglej si trenutno anketo na bicikel.com (S kakšnim gorskim kolesom se največ vozite? Večina ga sploh nima, na drugem mestu so trdaki, potem dolgo nič.) in si predstavljaj, da so to nekako tudi bralci revije. Kako naj jim s svojimi modrostmi pomagam v življenju, na kakšna vprašanja naj jim odgovorim? Kako bom hitrejši v klanec? Koliko hitrejši bom v klanec zaradi prihranka teže, če si odstranim ledvico? Zato bom do nadaljnjega le na mtb.si.
Ustanavljam pa sindikat malih živali v zabavni industriji. Alvin in veverički so že podpisali, pa punk bend Cvileča podlasica tudi.

Moram priznat, da je recesija ujela tudi mene in ker se ukvarjam z sorazmerno dragim športom, mi ni preostalo drugega kot s šibrovko sestreliti tistega bradatega rdečega klovna z strehe in pobrat, kar je nosil s sabo, tako da če komu manjka darilo … nisem bil jaz.
Seveda sem nato prebrskal malho in noter našel samo par majic z nekim čudnim zelenim M-jem, neko lisico in podobnimi nesmiselnimi podobami in nič prave kolesarske robe. Zanima me, koliko možnosti imam, da bom v malhi našel kaj kolesarsko uporabnega, če se gospodarstvo ne popravi in bom primoran spet to storiti.
flefo, s foruma tabla.mtb.si

Dragi ostrostrelec flefo,
torej si bil ti ta mojster, ki je v jok spravil vse mladiče našega gozda. Pri višini plena je vselej odločilno, kje in kdaj loviš. Če snameš poštarja s pokojnino, to stori na Obali. Če bi rad olajšal poslanca s polno kuverto, to stori pred glasovanjem o pomembnem zakonu (ne naprimer Zakonu o vožnji z vozili o naravnem okolju). Če želiš upleniti Božička z naročilom iz Verižnereakcije, ga osmodi nad Koroško, Ajdovščino, Zasavjem, Velenjem … odvisno od zvrsti, za katero iščeš opremo.
Majic z zelenim M še nismo tiskali. Očitno je na delu ponarejevalec!

Dragi Jazbec,
Mož pravi, da se mi bodo še veverice smejale, ker sem na svojega fullyja namontirala zvonček in tačko. Serviser me je vprašal, če bi mogoče želela še košarico in cofke. Ne razumem zakaj …
Lp, marymary, po e-pošti

Draga marymary,
za tačko res ne bi vedel, razen če redno kolesariš po puščavah in stepah, kjer kolesa nimaš kam nasloniti. Pa še tam ga lahko mirno odložiš na tla. Razen če imaš na koncu krmila cofke!
Takole sam razmišljam pri gorskem kolesu. Manj ko ima privijačenih kosov, težje se kaj pokvari. Obdrži le kar res potrebuješ. Tisti plastični krožnik, ki ga dajo pod zadnji verižnik – dol. Odsevniki – dol. Blatniki? Rogovi? Števec, GPS? Ne natikaj. Menjalniki? Včasih se da živet brez njih, 1×10 je super, singlespeed tudi za marsikod. Košarica? Za na cruiserja, hollanda … Še podsedežna torbica je na gorskem kolesu videti kot kovček za smuči na traktorju.
Zvonček? Če je majhen in neranljiv ob prevračanju, lahek … zakaj pa ne? Pride prav za opozarjanje pred slepimi ovinki, za odganjanje medvedov, za pospeševanje tvojega počasnega moža navkreber, za klicanje strežbe na gostinskem vrtu … Postavi se za svoj zvonček!

Jazbec, zvitorepec ponočnjaški,
imaš kaj šnopca v svoji flaški,
da na tacah toplino si predramiš,
ko na lov ponoči se odpraviš.

Deževnik zate je sladica,
žaba in črviček pa kot pica,
a v čudni letošnji zmrzali,
na ozimnico nikarte ne pozabi.

Ne pozabi stisnit svojo drago,
da na pomlad te ne stane to predrago,
ko potomcev več ne bo,
da bi rili pod zemljo.

Za konec vprašanje zate še
kaj Božiček ti prinesel je?

Duhec, s foruma tabla.mtb.si

Dragi Duhec,
ne vem, sem spal. Če mi je kaj prinesel, so to spili prijatelji. Za rimanje pa si si prislužil nagrado, tovornjakarsko kapo Truvativ.

Do naslednjič, vaš Jazbec


Jazbecu lahko vprašanje zastaviš v forumu tabla.mtb.si, po e-pošti ali na Jazbečevi facebook strani facebook.com/mtbjazbec. Ali pa kar tu spodaj, Jazbec najde vse. Jazbec nagradi najbolj domiselno vprašanje vsake objave.
Jazbec si pridržuje pravico, da skrajša vprašanja.
Jazbec ne odgovarja najraje na vprašanja, na katera ti na forumu v petih minutah odgovori nek tehnični frik. Raje vprašaj kaj življenjskega.

Jazbec prosi za odpuščanje založbo Morfem, katere naslovnico je uporabil za uvodno fotografijo.

Casio GShock
Trgovina Ride Wheelbase Koloset Freestyle Giant
Sledite nam