Husqvarna Adria Bike
27. februarja 2021

Lani ponesrečeno in zaradi zdravstvene situacije nepopolno, letos s tremi prizorišči, dvema klasičnima in enim novim. Super trase in dobra družba.

Serija Adria Bike s tremi prizorišči. Začetek v Rabcu, nadaljevanje na Rabu in finale na Krku. Letos se nam obeta peta obletnica priljubljene rekreativno-tekmovalne serije pri naših južnih sosedih. Z nekaj spremembami, a glede na dano situacijo čisto razumljivo. Število prizorišč so zmanjšali, začetek sezone pa premaknili na mesec maj.

3 dirke, 3 prizorišča

Heter Skelter (8. maj 2021)

Tretja ponovitev dirke v Rabcu. Ime, kot veš, je dobila po eni najbolj rokerskih skladb legendarne skupine The Beatles. Super poti nad Rabcem, ki vključujejo tudi trejle v Bike parku Rabac, so pravi izziv za še tako dobro pripravljenega tekmovalca. Prijave so že v teku.

Island HERO (12. junij 2021)

Dirka na otoku Rab bi morala biti na sporedu že lani, a jo je “odplaknil” koronavirus, zato letos premierno v seriji Adria Bike. Rab ponuja resnično lepe poti, ki niso tehnično pretežke, ponujajo pa čudovite razglede. Prijave bodo mogoče od 15. marca dalje.

Krk ’n’ Roll (16. oktober 2021)

Najstarejša dirka v seriji in vedno na sporedu v začetku jeseni. Peta ponovitev dirke in občudovanje lepot otoka Krka in poti nad Baško. Prijave na dirko od 1. junija dalje.

Nekaj malega novosti

Letos brez skupnega točkovanja, vse v izogib morebitnim prestavitvam ali odpovedim dirk. Vsaka dirka je dirka zase. Dve dolžini tras: krajša in tehnično manj zahtevna, daljša, tehnično zahtevna in pravi izziv za nastopajoče. Trasi bodo udeleženci še vedno lahko izbirali kar med dirko samo. Tekmovalna pravila najdeš na tem mestu.

Kategorije

  • moški od 16* do 39 let.
  • masters od 40 so 49 let.
  • grand masters, 50 let in več.
  • enotna ženska kategorija od 16* let dalje
  • kategorija e-bike

*Tekmovalci mlajši od 18 let se lahko prijavijo le na krajši trasi in še to v spremstvu starša ali odgovorne osebe.

Serija Husqvarna Adria Bike na spletu.

Naslovna fotografija je iz maratona Helter Skelter. Foto Adria Bike.

Preberi še

Maraton Helter Skelter Dimicu
Krk ‘n’ Roll: Zadnja dirka serije Adria Bike kot češnja na torti

Sledite nam