Valamar SI 2021
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
31. maja 2016

Več kot devetsto udeležencev na lanski dirki v Nacionalnem parku Plitvička jezera nakazuje na to, da so se organizatorji lotili kolesarske dirke na pravi način.

Z več kot 900 kolesarji na startu lansko leto je Adria Bike Maraton Plitvice postal največja gorskokolesarska prireditev v regiji. Gre za dvodnevni festival, kjer je sobota namenjena kolesarskemu sejmu, vodenim izletom ter registraciji tekmovalcev, nedelja pa je rezervirana za tekmovanja. Letos 18. in 19. junija.

Sobota

Vikend se začne s kolesarskim expom, lani je bilo 20 razstavljalcev, ki proti večeru priredijo tudi kakšno presenečenje za udeležence in gledalce, saj se razstavni prostor spremeni v zbirališče za druženje kolesarjev, ki si lahko privoščijo lokalne dobrote, nekateri izmed razstavljalcev pa ponudijo tudi brezplačno pivo, domačo žganjico, smoothie … oziroma tisto, kar se posamezniku zaželi spiti tistega večera. Expo je pač namenjen druženju tistih, ki živijo od kolesarstva, in tistih, ki živijo za kolesarstvo.

Seveda se ne vrti vse le okoli razstavnih prostorov. Glede na to, da se nahajate v Nacionalnem parku Plitvička jezera, je edino prav, da se odpravite raziskovat naravne znamenitosti.

Nedelja

Klasična dirkaška nedelja. Tri različne dolžine maratona. Najkrajša Easy s 33 kilometri dolžine in 500 višinskimi metri vzponov je več kot primerna za skoraj vsakogar. Classic oziroma srednja v 50 kilometrih ponudi tisoč višinskih metrov vzponov. Najdaljša pa je resnično maratonska in se imenuje Epic. Dolga je 70 kilometrov, premagati pa je potrebno 1500 višinskih metrov.

Malo za šalo

… malo zares. Zaradi vse večje prepoznavnosti in širokega kroga udeležencev, ki v prvi vrsti niso vsi tekmovalci, so organizatorji dodali še kategorijo “tonaš”. V to kategorijo se lahko prijavi vsak, ki tehta minimalno 0,1 tone, oziroma 100 kilogramov. Nagrada je simbolična, a še vedno privlačna. Zmagovalec namreč prejme toliko litrov piva, kolikor tehta skupaj s svojim kolesom! Seveda se “tonaše” v njihovi kategoriji tud stehta, tako da je tekma zanimiva čisto do konca in da je nagrada pravično podeljena.

Skupni nagradni sklad dirke je letos v višini 6000 eur, cenejšo startnino lahko ujameš še danes 31. maja in znaša 30 evrov, kasneje bo startnina 35 evrov.
Glede na informacije s strani organizatorja je trenutno vplačanih skoraj 800 startnin, na startu pa letos pričakujejo okoli 1000 tekmovalcev.

Kdo stoji za prireditvijo?

Organizator Adria Bike Maratona Plitvice je Adria Bike Group, ki skrbi tudi etapno dirko 4 Islands. A dirki imata popolnoma drugačen pridih. 4 Islands je avantura, ki se že približuje največjim etapnim dirkam, dirka na Plitvicah, ki jo predstavljajo kot “profi” dirko za rekreativce, pa je tisto pravo dogajanje s pridihom regijske promocije gorskega kolesarstva.

Dodatne informacije na www.adriabike.hr

Prijavi se tukaj

Fotografije Adriabike.hr

Valamar SI 2021
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam