Maraton Helter Skelter
28. junija 2020

Iz aprila prestavljena dirka v Rabcu je postregla z zanimivo preizkušnjo, ki jo je dodatno otežila še poletna vročina. Na najdaljši trasi je slavil Gregor Dimic, družbo na zmagovalnem odru sta mu delala Matej Lovše in Boštjan Hribovšek.

Maraton serije Adria Bike je bil zadetek v polno. V želji po bolj preprosti organizaciji je bila klasična trasa precej spremenjena. Vseskozi je ostajala v območju Rabca in Ripende in se ni selila na stran Skitače. Zato sta bila za daljšo preizkušnjo potrebna dva kroga, a se je pozneje izkazalo, da bi zadostoval tudi en, vsaj za večino udeležencev.

Na startu se je v poletnem vzdušju zbralo okoli 300 tekmovalcev. Vsak se je na svoj način boril s podlago, vzponi in poletno vročino. Vsi so se borili po svojih močeh. Končni čas, v tem nenavadnem času, ki ga živimo, pravzaprav niti ni bil pomemben.

Maraton Helter Skelter
Gregor Dimic drvi zmagi naproti.

Maraton

Na daljši, 62-kilometrski preizkušnji, je s časom treh ur, minute in osemnajst sekund zmagal Gregor Dimic. Na drugo mesto se je zavihtel Matej Lovše, ki je zaostal 21 sekund, na tretje pa z dvema minutama in devet sekund zaostanka Boštjan Hribovšek .

Pri ženskah je bila na dolgi razdalji edina tekmovalka Avstrijka Angelika Tazreiter, ki je preizkušnjo končala z zelo dobrim časom tudi v absolutni konkurenci. Štoparica se je ustavila pri treh urah, 32 minutah in 27 sekundah.

V kategoriji master je s traso najhitreje opravil Hrvat Marko Fržop, drugi je bil Pavao Roset, tretji pa Avstrijec Markus Wallner.

Dirko kategorije grand master je dobil Avstrijec Reini Woisetschläger, drugo in tretje mesto sta osvojila njegova rojaka Dietmar Hauer in Manfred Jesse.

Maraton Helter Skelter
Vzpon proti Ripendi.

Krajša preizkušnja

Na dolžini enega kroga je v moški kategoriji slavil Matic Kranjec Žagar, ki je za traso potreboval uro, 30 minut in 59 sekund. Takoj za njim se je z zaostankom treh sekund uvrstil Blaž Žle. Tretji je bil Avstrijec Theo Hauser.

V ostalih kategorijah so bili na zmagovalnem odru:

  • grand master: Iztok Kuret, Lucjan Premrn in Hrvat Zoran Perić;
  • master: Marin Deković, Marin Pejdo in Igor Božić (vsi Hrvaška);
  • ženske: Tanja Žakelj pred Avstrijko Leno Höller in Hrvatico Ano Rumiha.
Maraton Helter Skelter

Sproščeno in v športnem duhu

Razen visokih temperatur ozračja, ostalih, resnih težav ni bilo. Le nekatere, manj vajene istrskih enoslednic, je nekoliko zmedla zahtevna podlaga. Organizatorja Valamar in Adria Bike sta vzorno poskrbela prav za vse.

V trenutnih, po-pandemijskih razmerah, je bila ravno ta dirka tisto, kar smo najbolj potrebovali. Druženje po koncu dirke je bilo pristno in se je nadaljevalo pozno v večer. Seveda z vsemi ukrepi, ki jih priporočata NIJZ in HZJZ.

Vrstni redi na my.raceresult.com.

Ostale informacije najdeš na adriabike.hr, fotogalerija pa je na voljo na facebook strani @AdriaBikeMaraton.

Naslovna fotografija organizator

Sledite nam