Gorskokolesarska tržnica, Vid Peršak
30. decembra 2023

Naš najboljši enduro jezdec zaključuje eno poglavje, Hart še brez delodajalca, Aggy, Szymon, Ethan, Gonçalo, Ace in Brady zapuščajo dosedanje opremljevalce oziroma slednji odpovedujejo pogodbe … Natalia z novo ekipo.

Vid Peršak

Po dolgih letih odličnega sodelovanja med našim najboljšim tekmovalcem v enduru in ekipo Orbea Fox Enduro Team je zgodba prišla do konca in Vid se je poslovil od ekipe. Kje bo Peršak nadaljeval svojo nadaljnjo športno pot, razkrijemo kmalu.

Danny Hart

Dvakratni svetovni prvak in eden večjih zvezdnikov spusta, kot kaže, še nima ekipe za naslednjo sezono, saj so mu pri ekipi Cube odrekli gostoljubje.

Szymon Godziek

Freeride, dirt in slopestyle zvezdnik se po petih letih razhaja s proizvajalcem koles NS Bikes. Pridružil naj bi se velikemu S.

Graham Agassiz

Pri znamki YT Industries prihaja do pretreov. Po treh letih sodelovanja so se zahvalili kanadskemu freeriderju “Aggyju”.

Ethan Nell

Skozi celotno kariero je bil vezan na znamko YT Industries. Z naslednjim letom bo jezdil na novem kolesu. Na katerem, trenutno še sam ne ve.

Ace Hayden

Še en freerider ne bo več letel na kolesu znamke YT Industries. Ace se po več kot osmih letih poslavlja od nemškega pokrovitelja.

David Godziek

Tudi Szymonov brat David je namignil, da ga v prihodnji sezoni ne bomo več videli na kolesu znamke NS Bikes. Gre tudi on k Specializedu? Tam bo imel le eno težavo, veliki S v ponudbi namreč nima koles BMX, David pa je dvakratni zmagovalec Iger X ravno v BMX dirtu.

Natalia Fischer

Dvakratna evropska prvakinja v gorskokolesarskem maratonu (2021, 2022) je po odhodu iz ekipe BH Coloma Team našla novega delodajalca, in sicer ekipo Scott Cala Bandida.

Finn Hawkesby-Browne

… z novim letom ne bo več član ekipe Wolf Racing by Wheelbase.

Gonçalo Bandeira

Sedemkratni portugalski prvak v spustu se poslavlja od dosedanjih pokroviteljev in pravi, da za naslednjo sezono pripravlja prav posebno zgodbo.

Brady Stone

Tudi eden tistih, ki se redno uvrščajo med najboljšo dvajseterico na dirkah v enduru, je sklenil, da konča sodelovanje z dosedanjim delodajalcem in si poišče novega.

Josh Bryceland

Ratboy že dolgo ni več del tekmovalnega cirkusa, a je še vedno zanimiv za pokrovitelje. V naslednjih sezonah bo nekdanji zmagovalec dirk svetovnega pokala preizkušal meje vzmetenja in zavor proizvajalca Formula.

Naslovna fotografija Kike Abelleira

Preberi še

Gorskokolesarska tržnica

Sledite nam