Freestyle luči
Wheelbase Devil's trails Ride Murska Sobota Freestyle logo
3. junija 2017

S svetovnega prvenstva v 24-urnem gorskem kolesarjenju Slovenci domov s srebrom Srečka Križniča.

Ne lahka proga in skoraj 400 tekmovalcev in tekmovalk na štartu pred 24 urami nenehnega obračanja pedal. In dva Slovenca – Uroš Breški (KK Djak) ter Srečko Križnič (Deš Fleš).

Štart v slogu tistega v motociklističnem Le Mansu, s tekom do koles, potem pa razporeditev moči ter nizanje čim večjega števila krogov. Naša Srečko in Uroš s podporo odlične ekipe, ki ju je oskrbovala ter bodrila vseh 24 ur. Po šestih in kasneje tudi po 12 urah dirke sta bila še vodilna v svojih starostnih kategorijah, Uroš v tisti od 40 do 44, Srečko pa med kolesarji starosti od 45 do 49 let.

Na koncu pa drugo mesto Srečka Križniča. V nekaj manj kot 24 urah je odpeljal 33 krogov. Za zmagovalcem Jasonom Archerjem je zaostal za tri kroge, slednji je dirkal pol ure preko 24 ur, a Srečko bi, tudi če bi se podal loviti še en krog, zaostanal za dva. Tako Srečkovo število krogov zadoščalo za odlično 13. mesto v absolutnem seštevku!

Uroš Breški je dirko končal na 5. mestu v kategoriji in 24. v absolutni razvrstitvi. V 24 urah in 21 minutah mu je organizator naštel 32 krogov.

Absolutno najhitrejši je bil Kanadčan Cory Wallace, ki je zmogel prevoziti 38 krogov v 12 minutah manj kot 24 urah. Drugi je bil Avstralec Jason English s krogom manj, tretji pa Američan Josh Tostado z odpeljanimi 36 krogi v 23 urah in 49 minutah.

Iz Finala se je javil Uroš Breški

Uroš pravi: “Da zložim par besed, preden me pokosi. Wembo – World Solo Finale Ligure je za nama. Domov nesemo srebrno medaljo, ki jo je priboril Srečko, sam pa sem osvojil 5. mesto. Še ponoči sva vodila, vendar so izkušenejši tekmovalci rezultat obrnili sebi v prid. Z odpeljanim sva zadovoljna in se oba strinjava, da tako napornih 24 ur še nisva doživela. Sam sem bil še po 24 urah v borbi za tretje mesto, a sem po presoji organizatorja zasedel peto … Kljub temu mislim, da sem spravil pod streho eno težjih in borbenih dirk. Zdaj počitek in regeneracija, prava utrujenost bo pa tako al tako udarila šele cez par dni!”  In doda: ” Naj se zahvalim celotni ekipi, ki je skrbela, da se nam je lepo izteklo in da so me preganjali na kolo, kot smo se zmenili in tudi vam, ki ste navijali za naju!”

Vrstni redi 
Časovnica po krogih 

Več informacij na 24hfinale.com 

Naslovna fotografija je z uradnega facebook profila 24h Finale Ligure

Preberi še:
Štart! 24 ur Finala

Parenzana gravel Race
Wheelbase Ride Murska Sobota Devil's trails Freestyle logo
Sledite nam