16. julija 2014

Na katere ture gremo pa letos? Na krajših je vodenje brezplačno, le 5 evrov za Zeleni sklad, celodnevne imajo cenik. Že od sobote dalje.

Gorskokolesarski festival Black hole bike fest se v Mežiški dolini na Koroškem začne čez dva dni, v petek 18. julija s prologom enduro preizkušnje na Ravnah.

Temovanja in druge “predstave” so tisto, kar nosi ime festivala po Sloveniji in svetu. A osnova gorskega kolesarstva ostajajo ture in avanture v naravi. Sproščene, lahko zahtevne in naporne ali pa tudi ne, lahko hitre ali počasne. Ponavadi pa takšne, da imaš zvečer o čem govoriti s tistimi, ki so ali niso bili poleg.

V času Black hole bike festa prirejamo vsakodnevne ture, ki se začnejo v soboto 19. in zaključijo v nedeljo 27. Ture vseh vrst, krajše in daljše, damske, makadamske in tiste po najbolj zabavnih “singlicah”, vse pa pod strokovnim vodstvom lokalnih vodičev.

Ker je naša zakonska resničnost takšna, kot je, tiste “prave” niso ne označene ne objavljene, po njih se vodi po dogovoru z lastniki zemljišč in jih brez vodiča težko odkriješ.

V sodelovanju s pokroviteljem Garmin je vodenje na krajših turah brezplačno, edini strošek udeležencev je prispevek petih evrov v Zeleni sklad, ki je namenjen vzpostavljanju trajnostnih gorsko kolesarskih poti. Obvezne pa so predprijave najkasneje dan pred turo.

Vse o terminih, izhodiščih, cenah celodnevnih tur, prijavah … na www.blackhole-bikefest.com

{loadposition inside}
Prijave za Black hole enduro, ki je letos tudi državno prvenstvo v tej disciplini, le še danes na prijavim.se!

Pokrovitelji
Glavni pokrovitelj festivala je Proloco trade z znamko Scott, drugi pokrovitelji pa Podzemlje Pece, pokrovitelj Black hole endura Tovarna akumulatorskih baterij TAB, pokrovitelj maratona Črna lukna Factory Store, pokrovitelj vodenih tur Garmin; drugi pokrovitelji: prevaljska kolesarska trgovina Enduro, Metal Ravne, Rodeo Team z očali Cébé, Red Bull ter medijska partnerja Val 202 in mtb.si.

Sledite nam