Gorskokolesarska tržnica, Tanja Žakelj
27. januarja 2023

Tanja v novi sredini, predstavi se ekipa Lapierre, Mille na Canyon, Greg k Saracenu, Grice še na Specializedu, Marco promovira Scotta.

GAPP System Kolofix MTB Racing Team

JitkI Čábelicki, Janu Škarnitzlu in Lukášu Kobesu se je pridružila nova članica. To je Tanja Žakelj, nekdanja zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala in najuspešnejša slovenska gorska kolesarka. S prihodom Tanje tudi nekaj sprememb v ekipi – znamko koles Cannondale je zamenjal Giant oziroma Liv za ženski del ekipe. Sta pa Tanja in Jitka stari znanki, ki sta že tekmovali skupaj na etapnih dirkah dvojic. Daljši pogovor s Tanjo bomo opravili, ko se vrne z ekipnih priprav.

Lapierre Mavic Unity Team

Nova ekipa, katere del so sami priznani tekmovalci in tekmovalke v olimpijskem krosu in maratonu. Malene Degn (osmo mesto na EP 2022), Annie Last (britanska prvakinja in svetovna podprvakinja v maratonu 2022), Isaure Medde (svetovna prvakinja v eliminatorju 2020), Sebastian Fini (sedemkratni danski prvak), Thomas Litcher (bronast na svetovnem prvenstvu v kratkem krosu 2022) in Erik Haegestad (norveški prvak v olimpijskem krosu).

Mille Johnset

Ker ekipe Commencal 100% ni več, je morala Norvežanka poiskati novo ekipo. Službo so ji ponudili pri Canyon CLLCTV Factory DH Teamu. Tam bo tekmovala ob boku Troya Brosnana, Luca Shawa in Danteja Silve.

Gorskokolesarska tržnica 2022/23

Greg Williamson

Iz ekipe Commencal 100% v ekipo Madison Saracen. Dvakratni britanski prvak v spustu v sezoni 2023 ob boku nekdanjega zmagovalca seštevka svetovnega prvaka Matta Walkerja.

Marco Aurelio Fontana

Po štirih letih sodelovanja z znamko Focus se leta 2012 tretji z OI London sedaj seli pod okrilje blagovne znamke Scott in postaja njihov ambasador.

Christopher Grice

S Specializeda k Specializedu. Mladi Američan se je iz ekipe Specialized Gravity preselil k ekipi Gen-S in bo sotekmovalec nekdanje mladinske svetovne prvakinje Izabele Jankove.

Cannondale – VAS – Arabay

Po štirinajstih sezonah se ekipa Tomàs Bellès Cycling Team, zelo znana v krogih maratona, vrača na MTB sceno z novim imenom in novim opremljevalcem koles. Sedmouvrščena ekipa na lestvici UCI bo odslej Cannondale – VAS – Arabay.

Naslovna fotografija GAPP System Kolofix MTB Racing Team

Preberi še

Tanja Žakelj v novo sezono z novo ekipo
Vita Movrin naslednjo sezono za Trinx Factory Team

Sledite nam