Gorskokolesarska tržnica, Kyle Strait
21. januarja 2023

Presenečenje pri Specu, Vitus z novim, Brazilec s svojo ekipo, Poljak zapustil Canyon, Britanec z zanimivim pokroviteljem, Ride Concepts in poseben program, Škotove sveže barve, Blenki na eksotiki, GasGas v e-enduro …

Henrique Avancini in …

Brazilski zvezdnik olimpijskega krosa in etapnih dirk, ki je lani naznanil razhod z ekipo Cannondale Factory Racing, je končno predstavil ne preveč varovano skrivnost – ekipo, katere del bo v naslednjih sezonah. To je Caloi Avancini Racing. Tako je, Henrique bo tekmoval v lastni ekipi, v kateri bodo tekmovali še Ulan Galinski, Sabrina Oliveira in Cainã Oliveira. Celotna predstavitev ekipe na brujulabike.com.

Rok Naglič

Najboljši slovenski XCjaš, potem ko se je poslovil od koles znamke Trek, odslej na kolesih znamke Lapierre. Tudi njegova soproga Maruša, oba v sodelovanju z A2U Bikes in oba še naprej pri Calcit bike teamu.

Jordan Williams

Mladinski svetovni prvak v spustu iz leta 2022 bo prvo člansko sezono začel v novi ekipi v družbi dveh eminentnih imen, Loica Brunija in Finna Ilesa. Ekipa Specialized Gravity bo letošnjo sezono izredno močna!

Kyle Strait

Freeride legenda v prihodnjih sezonah na novem kolesu. Namesto Commencala bo Kyle krotil Vitusa. A to še ni vse. Vitus predstavlja popolnoma nov program sponzoriranih športnikov. Več.

Charlie Harrison

Potem, ko je zapustil ekipo Trek Factory Racing DH in se poslovil od aktivnega dirkanja, bo Charlie še vedno povezan s kolesarstvom, saj je postal eden tistih, ki bodo pomagali pri razvoju koles Santa Cruz.

Gorskokolesarska tržnica 2022/23

Slawomir Łukasik

Poljak, enajstkratni državni prvak, je zapustil ekipo Canyon Collective Pirelli. Kdo bo njegov novi delodajalec, bo potrebno počakati vsaj do konca meseca.

Sam Blenkinsop

Blenki bo v sezoni 2023 vozil kolesa kalifornijske znamke, ki je bila ustanovljena leta 2020. To je Crestline Bike. Poleg glavnega opremljevalca s kolesi je podpisal še pogodbo s Cascade Components. Na pinkbike.com.

Lewis Buchanan

Zanimiv pokrovitelj bo krasil čelado Britanca. To je portal OnlyFans. Portal je nastal ravno zaradi podpore posameznikom, tudi športnikom, a je na koncu svojo veliko prepoznavnost dosegel z žgečkljivimi fotografijami. Podpiramo, da ni na čeladah le poslikav Red Bull, Monster Energy, WD40, Muc-Off …

Hohannes Fischbach

Nemški spustaš je podpisal z znamko GasGas in se bo v tej sezoni posvetil dirkam v e-enduru.

Ride Concepts

Podjetje, ki ima v naboru športnikov veliko zvenečih imen in podpira gorskokolesarski podmladek, je predstavilo ekipo športnikov invalidov – Ride Concepts – Adaptive MTB Team. Predstavitev na vitalmtb.com.

Jamie Edmondson

S Treka na Commencala oziroma k ekipi Chilli Racing Brigade. 2021 zmagovalec svetovne serije v enduru v kategoriji do 21 let, bo v letošnji sezoni vozil za novo ekipo. Kako hiter bo v enduru in v spustu, bomo videli čez nekaj mesecev.

Craig Evans

S Santa Cruza je skočil na Airdrop. Nekdanji zmagovalec Red Bull Hardline je novega pokrovitelja našel v britanski znamki koles Airdrop. Dobra popestritev, glede na to, da se večina tekmovalcev vozi s kolesi velikih blagovnih znamk.

Naslovna fotografija Vitus

Preberi še

Tanja Žakelj v novo sezono z novo ekipo
Vita Movrin naslednjo sezono za Trinx Factory Team

Sledite nam