22. julija 2019

Natanko stoterica udeležencev prve enduro dirke v Bike parku Kope uživala na dveh progah. Najhitreje še enkrat Peršak pred Avstrijcem Mihalkovitsem in domačinom Knezom.

Pa smo dočakali težko pričakovano osmo prireditev letošnje serije SloEnduro 4Fun. Bike park Kope, ki se je v nekaj letih že uveljavil med slovenskimi parki, je gostil prvi Na Kope 4fun.

Na štartu je bilo natanko sto udeležencev iz Avstrije, Nemčije, Italije in Slovenije, zlasti močna je bila udeležba s Koroške in iz Maribora. Kar 22 mladih se je pomerilo na polovični trasi in so vsako od dve tras z merjenjem časa prevozili po enkrat. Starejši pa so na vsaki dirkali po dvakrat.

Tako se je za “ta velike” nabralo kar okoli deset minut dirkanja. No, v resnici si moral biti za seštevek pod desetimi minutami že kar preklemano hiter, saj je to uspelo le četverici najhitrejših.

Vid Peršak (Orbea Enduro Team), tudi sicer najhitrejši tekmovalec SloEndura v zadnjih sezonah, je bil najhitrejši trikrat in dan končal s skupnim časom 9 minut, 36 sekund in 7 stotink, kar je bilo dovolj za zmago. Drugouvrščeni Avstrijec Peter Mihalkovits je Vida za dobro sekund ugnal v prvi hitrostni preizkušnji dneva, dvakrat je bil drugi in enkrat čerti, v seštevku pa je za zmagovalcem zaostal 8 sekund in 11 stotink. S tretjim mestom pa je presenetil domačin iz parka, novinec v enduru Matej Knez, ki je v drugi hitrostni preizkušnji dneva zaostal le za Peršakom, v seštevku pa je bil za njim 16 sekund in 7 stotink.

Na 4. mestu je le 75 stotink za Knezom sledil Avstrijec Peter Pingtzer, vsi štirje pa so zmagali v svojih starostnih kategorijah – Vid v 19-24, prvi Peter v 25-29, Matej v 35-39 in drugi Peter v 30-34. Uroš Ogris (MTB klub Kranj), skupno 28., je zmagal v združeni kategoriji 45-49 in 50+, Matej Pistor (Luka’s Bikes), skupno 30., pa v kategoriji 40-44 let. Avstrijka Helene Fruhwirth (Ciclopia) je bila najhitrejša med osmimi ženskami pred prvakinjo SloEndura, rojakinjo Yano Dobnig (Team Dorrong) in Slovenko Tejo Cerar.


Ko si enkrat Superrajder, ni bolniške …

Progi pri dirkaški hitrosti nista bili več tako lahki kot na prvi pogled, a sta bili še vedno pravšnji za 4fun, so se strinjali udeleženci, ki so bili zadovoljni tudi z organizacijo, ki so se je prvič lotili v parku. Med močnim nalivom s točo po zaključku je prijala dobra hrana pod velikim nadstreškom. Tako da … veselimo se obiska naslednje leto!

To je to za poleti, če ste specializirani za serijo 4Fun in 24. avgusta ne pridete na Enduro Krvavec. Serija 4Fun pa se bo nadaljevala 14. septembra v Kočevju.

{loadposition inside}

Vrstni redi na sloenduro.com

Fotografije Ma_Tej

Sledite nam