Gorskokolesarska tržnica, Charlie Harrison
8. decembra 2022

Slovo Charlieja Harrisona, vrnitev Norco Factory Racing, Williams zapušča ekipo, negotovost pri B&B Hotels – KTM, znana usoda Koretzkyja, Fernàndez za Lee Cougan, Jewett zapušča CLLCTV.

Charlie Harrison

Po šestih sezonah dirkanja na najvišji ravni se od ekipe Trek Factory Racing DH in od celotne spustaške scene poslavlja eden perpektivnejših mladih tekmovalcev. Pri petindvajsetih letih Američan, ki je najboljše rezultate nizal v sezoni 2019 (dvoje stopničk in nekaj uvrstitev med najboljših deset), končuje profesionalno kariero.

Takole je svoja čustva zlil na družbenem omrežju Instagram:

Norco Factory Racing

Pred mesecem dni so sporočili, da se ekipa Norco Factory Racing pred začetkom nove sezone umika iz dirkaškega XC in DH cirkusa. Sedaj so si na pobudo Seana Sullivana, novega izvršnega direktorja podjetja Norco, ki je v lasti podjetja Live to Play, premislili in bodo naslednjo sezono vseeno nadaljevali s spustaškim programom. V ekipi ostajata Gracey Hemstreet, zmagovalka svetovnega pokala med mladinkami, in Lucaz Cruz. Ime tretjega tekmovalca bodo razkrili pred koncem letošnjega leta. Na pinkbike.com.

Gracey Hemstreet. Foto Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Jordan Williams

Aktualni mladinski svetovni prvak v spustu je naznanil, da se razhaja z ekipo Madison Saracen. Za katero ekipo bo vozil v svoji prvi članski sezoni, bo znano po novem letu.

Tole je zapisal na družbenem omrežju Instagram:

B&B Hotels – KTM, Koretzky in Bora-hansgrohe

Cestna UCI ekipa s sedežem v Franciji, ki ima v svojih vrstah tudi enega velikih zvezdnikov gorskega kolesarstva Victorja Koretzkyja, je tik pred razpadom oziroma je ostala brez glavnih pokroviteljev, in to prav v času, ko so začeli s podpisovanjem pogodb s tekmovalci za sezono 2023. Tako je zraku viselai tekmovalna sezona v olimpijskem krosu, kjer bi na dirkah nastopal tudi Koretzky. A ne za dolgo. 28-letni XC as, ki si želi dokazovanja tudi na cestnih dirkah, je ravno torek podpisal za moštvo Bora-hansgrohe! Pri novem delodajalcu so naznanili, da bo Victor lahko tekmoval tudi na svetovnih pokalih v olimpijskem krosu in ne samo na cesti. Znamka kolesa pa? Specialized. Novica na strani bora-hansgrohe.com.

Koretzky na dirki svetovnega pokala v Val di Sole. Foto Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool.

Victor Manuel Fernàndez Grande

Tridesetletni španski gorski kolesar, poznan predvsem v krogih etapnih diirk, kjer ima kar nekaj odmevnih uspehov, bo v prihodnjih sezonah član ekipe Soudal-Lee Cougan. Špančevi cilji bodo usmerjeni predvsem na maratonske in etapne preizkušnje, svoje izkušnje pa bo delil z mlajšimi sotekmovalci. soudal-leecougan.com.

Jakob Jewett

Mladi Kanadčan, ki se je ekipi Canyon CLLCTV pridružil leta 2020, le to zapušča še pred koncem letošnjega leta.

Na naslovnici Charlie Harrison. Foto Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool.

Preberi še

Avancini pred novimi izzivi
Pauline Ferrand-Prévot k Ineos Grenadiers

Sledite nam