13. decembra 2010

Dva kolesarska filma na bovškem festivalu filmov o naravi in športih v njej (BOFF – Bovec Outdoor Film Festival).
Četrti filmski festival BOFF bo potekal od torka 28. do četrtka 30. decembra v Bovcu. Projekcije 26 filmov bodo pozno popoldan in zvečer v bovškem kulturnem domu, preostanek dneva pa si bodo ljubitelji te panoge filmske umetnosti lahko zapolnili z drugimi dejavnostmi. Na Kaninu in teoretično tudi v dolini bo potekala delavnica freeride smučanja in deskanja, za otroke vseh velikosti bodo pripravili delavnico “stop motion” animacije, vzporedno s filmskim bo potekal še festival snežnih skulptur … in še kaj.

Kolesarjem bosta letos na kožo pisana dva filma.

Prvi je britanski 8-minutni film z naslovom Short cut na temo kolesarskega triala. Manj razvpit film je navdušil na oktobrskem festivalu kolesarskega filma v Bostonu, kjer si je po glasovanju gledalcev prislužil tretje mesto. Predvajali ga bodo na koncu prvega sklopa, ki se začne v torek ob 16. uri.

Drugi je kanadski gorskokolesarski Life Cycles, ki je pred kratkim doživel slovenski premieri v Mariboru in Ljubljani. Tretjič ga bodo na slovenskem velikem platnu zavrteli v torek takoj po uradni otvoritvi festivala ob 20. uri.

Kolesarski bo torej že kar prvi festivalski dan, seveda pa športna duša med 26 filmi najde veliko zanimivih tem skozi ves program.

Vstop na projekcije je brezplačen.

www.boff.si

Sledite nam