Casio G-Shock
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
20. januarja 2011

Mariborski BSX racing team letos ponovno z licenciranimi tekmovalci s Tilnom Frankom na čelu. Dokončanje proge, izvedba štirih dirk in delo z mladimi, pa še pester tekmovalni spored za Tilna & Co.

Mariborski BSX racing team letos ponovno z licenciranimi tekmovalci s Tilnom Frankom na čelu. Dokončanje proge, izvedba štirih dirk in delo z mladimi, pa še pester tekmovalni spored za Tilna & Co.

BSX? Bicycle Super Cross! Športno kolesarsko društvo BSX racing team so ustanovili leta 2006, v prvi sezoni je bilo tudi registrirano pri Kolesarski zvezi Slovenije in imelo licencirane tekmovalce. Tilen Frank in drugi tekmovalci so v naslednjih sezonah nastopali za druge klube – Tilen najprej za Bike park Pohorje in nato zadnji dve leti za ljubljanski KD Rajd, na mednarodnih dirkah pa za Unior Tools Team.

Z obnovo mariborske BMX proge pa BSX racing team spet živi. Vanj se iz KD Rajd vračata Tilen Frank in Davorin Maleković, oba tekmovalca v BMX dirkanju in v 4krosu.

V tekmovalni ekipi bo nekako pet članov, ki bodo nastopali na BMX dirkah v Sloveniji, Avstriji, na Madžarskem in v Italiji. Pod pokroviteljstvom Factory Store bodo uporabljali kolesa GT ter opremo 661 in Royal.

V klubu je še širok podmladek, skupaj s starši in drugimi podporniki bo članov več kot 50. Redni treningi bodo trikrat tedensko, poleg tega še tečaji in druga dejavnosti.

Obnova BMX proge se bo nadaljevala v marcu, da bo ustrezala pravilom UCI, prihaja še infrastruktura. Letos bodo gostili štiri pokalne BMX dirke, načrtujejo pa tudi že državno prvenstvo v letu 2012.

“Letos si želimo urediti progo, izvesti tekmovanja ter v sodelovanju z Ljubljano razvijati BMX,” pravi Tilen, ki bo tudi letošnjo sezono posvetil BMX dirkanju, nastopil bo tudi na kakšnem 4krosu. Delo z mladimi v domačem klubu pa je čisto pri vrhu prednostnih nalog. Letos je že treniral na pokriti progi na Slovaškem, v februarju gre znova na priprave na jug Francije.

foto Peter Šilec

Casio G-Shock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
Sledite nam