23. junija 2014

Grd padec slovenskega prvaka pred ciljem. Zmagi za Brunija in Ragotovo, Pandur 13., Černilogarjeva z 8. mestom obdržala skupno vodstvo.

Dober mesec dni po otvoritvi letošnje evropske serije iXS v spustu v Mariboru je bila na vrsti druga dirka – prav tako na Štajerskem, na še enem nekdanjem prizorišču svetovnega pokala v Schladmingu. Na priljubljeni progi sta zmagovalca postala Francoza Loic Bruni in Emmeline Ragot (oba Lapierre Gravity Republic). Teden dni po dirki svetovnega pokala v Leogangu je bila konkurenca močnejša kot na Pohorju: četverica za Brunijem je za zmagovalcem sicer zaostala dobre 4 sekunde, a so bili v dobrih sedmih desetinkah. Drugi Patrick Thome (Fra, Gstaad-Scott), tretji zmagovalec Maribora David Trummer (Avt, RRP Ghost), četrti Manuel Gruber (Avt, Radon) in peti Ruaridh Cunningham (VB, Unior Tools Team). Pri dekletih pa na drugem Tracey Hannah (Avs, Hutchinson UR) in na tretjem Tahnee Seagrave (VB, FMD).

Pa Slovenci?

Zares zadovoljen je goro Planai verjetno zapustil le Žiga Pandur (Unior Tools Team) s 13. mestom in 7 sekundami zaostanka, pa še njegov ekipni kolega Jure Žabjek na 23. (+10,21). Naslednji je bil šele Jan Cimperman (MTB Trbvolje/Specialized) na 79. (20,87) med 287 uvrščenimi pa se jih je našlo še kar nekaj.

Žal se je na seznamu “neuvrščenih” znašel slovenski prvak Miran Vauh (Blackthorn GT). Omembo v sporočilu za medije si je tokrat prislužil na napačen način:

Right before the Top 10 was to race, the track had to be closed, after Miran Vauh (SLO – Blackthorn GT) took a huge fall in the finish area. His no-hander did not quite turn out as he had planned…

Miri je znan po tem, da ko po kakšni napaki ve, da ni več v igri za najvišja mesta, rad zategne kakšen trik za gledalce. Tokrat se je na ciljnem skoku pri precejšnji hitrosti to končalo zelo slabo. Po prvih podatkih ima lanski skupni zmagovalec počeno vretence, leži v bolnišnici v Schladmingu in njegova sezona je najverjetneje zaključena.

Tudi Zarji Černilogar (Blackthorn GT) ni šlo najbolje, a z osmim mestom je po zmagi na Pohorju obdržala vodstvo v razvrstitvi. Špela Horvat (Energijateam.com) je bila 20.

Tretja dirka sledi že ta konec tedna na še enem legendarnem prizorišču največjih dirk – v Val di Sole v Italiji.

Vrstni redi finala

Vse o seriji na www.ixsdownhillcup.com

Na uvodni fotografiji Loic Bruni – če mu ni uspelo pred tednom dni v Leogangu, mu je pa tokrat. Foto Thomas Dietze.

Sledite nam