17. januarja 2020

Pred dnevi so se na otoku, ki bo maja drugič gostil dirko v spustu za svetovni pokal, sestali prireditelji (skoraj) vseh dirk v sezoni ter izmenjevali zamisli in izkušnje.

Mednarodna kolesarska zveza UCI vsako zimo priredi seminar za prireditelje dirk svetovnega pokala. Včasih ga gosti na svojem sedežu ob Ženevskem jezeru, včasih pa na kakšnem privlačnem prizorišču svetovnega pokala.

Letošnjega so sicer odpovedali, a je na plodna tla padla pobuda prirediteljev na Lošinju, da bi se prireditelji vendarle neformalno srečali za izmenjavo zamisli in dobrih praks.

V začetku tega tedna so se tako dva dni na Lošinju mudili prireditelji iz Andore, Avstrije, Češke, Italije, Kanade, Škotske in Švice (manjkali so predstavniki Portugalske in Francije ter prireditelji SP v krosu v Nemčiji). Nazadnje se je srečanju s svojimi predstavniki pridružil tudi UCI s koordinatorjem za gorsko kolesarstvo Simonom Burneyem na čelu.


Za mizo v hotelu Aurora, Patrice Drouin na levi ob direktorju svetovnega pokala Maribor Iztoku Kvasu, na desni Matej Drnovšek in Lovro Hesky iz organizacije svetovnega pokala Lošinj

Srečanje je vodil koordinator interesov prirediteljev pri UCI Patrice Drouin, brez dvoma najbolj izkušen od vseh, saj v Mt. Ste. Anne v Quebecu v Kanadi dirke gosti od prve sezone svetovnega pokala v letu 1991.

“Lepota svetovnega pokala je v tem, da ni enkraten dogodek temveč serija na dirk na tako različnih progah,” je za otoci.net povedal Patrice.

Dirki svetovnega pokala v spustu v Mariboru in na Lošinju na zaporedna vikenda, ki se ju veseli tako rekoč cela dpustaška karavana, sta tako še korak bližje. Letošnji svetovni pokal v spustu se sicer začne 21. in 22. marca v Lousi na Portugalskem, druga dirka bo 2. in 3. maja v Mariboru, tretja pa 9. in 10. maja na Lošinju.

Preberi še
Bi bil prostovoljec v Mariboru in na Lošinju?

Sledite nam