22. aprila 2018

V Spilimbergu na desetem maratonu Tiliment podelili naslove stare celine, Blaža Pintarič sedma.

Evropski prvak v maratonu je na deseti izvedbi maratona Tiliment v Spilimbergu v provinci Pordenone v Italiji postal Rus Aleksej Medvedev, prvakinja pa Norvežanka Gunn-Rita Dahle-Flesjaa. Blaža Pintarič je bila sedma.

Pri moških je Medvedev prepričljivo pokazal svojo maratonsko formo. Na polovici 104-kilometrske razdalje se je otresel spremljevalcev, Italijanov Samuela Porra in Floriana Rabensteinerja, ki sta v cilj zaostala za minuto in pol in tri minute, ter po letu 2011 osvojil svoj drugi naslov evropskega prvaka. Nastopil je tudi Lenart Noč, a je moral odstopiti na polovici dirke.


Medvedev v cilj

V ženski dirki sta se za prvo mesto pomerili Norvežanka Gunn-Rita Dahle-Flesjaa in Poljakinja Maja Wloszczovska, ki sta se prav tako na polovici otresli ostalih tekmic. Na koncu je imela največ moči Gunn-Rita Dahle-Flesja, ki je zmagala pred Majo Wloszczovsko, tretja pa je bila Švicarka Arianne Lüthi. Blaža Pintarič je bila sedma.


Prve tri dame

Evropsko prvenstvo je letos privabilo precej znanih in kakovostnih tekmovalcev z vrha evropskega krosa in maratona.

Pri moških so tako nastopili še Avstrijec Alban Lakata in njegov klubski kolega Čeh Kristian Hynek (Topeak Ergon) ter ekipa Centurion Vaude (Daniel Geismayr, Markus Kaufmann, Jochen Kass), pa seveda še evropski prvak v odhodu, Portugalec Tiago Ferreira, ne smemo pa pozabiti na Grka Periklisa Iliasa (Giant Liv Polimedical), Estonca Peetera Pruusa (Torpado Südtirol), še enega Avstrijca Uweja Hochenwarterja …

Pri dekletih je bila zasedba še bolj zvezdniška. Avstrijka Christina Kollmann, Švicarki Arianne Lüthi in Esther Süss, Litvanka Katarzina Sosna (Torpado Südtirol), Nemka Elisabeth Brandau in dve presenetljivi prijavi iz krosa, Madžarka Barbara Benko in že omenjena Wloszczovska.

Zastopane države so bile poleg Italije Portugalska, Poljska, Švedska, Norveška, Finska, Velika Britanija, Slovaška, Madžarska, Slovenija, Estonija in Srbija.

Pričakovali smo sicer večjo zasedbo Slovencev v naši priljubljeni disciplini, a se zaradi raznih zapletov in pomanjkanja motivacije to ni zgodilo.

Vrstni redi

tilimentmarathonbike.it

Na uvodni fotografiji G-R D-F. Fotografije Alessandro Billiani

Sledite nam