7. oktobra 2015

Dirkanje malo drugače. Kako? brez tehničnih con, okrepčevalnic, le s pomočjo navigacije in to v dolžini ene etape velikega Toura. Pa ne le po asfaltu! 24. oktobra iz Lj v Lj.

Dust Lust. Tako so prvo nepodprto kolesarsko dirko poimenovali fantje iz Pici Bici. To so tisti, ki so krivi že za dirke, kot so obleganje gradu, šišenski alleycat, pa zagreti tekmovalci v pokalu Slovenije v ciklokrosu, nekateri tudi udeleženci dirke Tuscany trail, drugače pa pravi kolesarski navdušenci oziroma Kolesarji z veliko začetnico.

Dust Lust je 170 kilometrov dolga dirka s 3200 metri vzponov, ki se bo v soboto 24. oktobra odvijala po stranskih poteh in makadamih Slovenije. Po progi oziroma trasi se bodo tekmovalci gibali s pomočjo navigacijskih naprav in predpripravljenih zemljevidov. Vmesnih postaj ne bo, niti spremstva ter zunanje pomoči. Zmagovalec bo tisti, ki bo najhitreje prikolesaril na cilj. Iz Ljubljane nazaj v Ljubljano.

Teden dni pred tekmo bo na spletu objavljena dokončna trasa, ki jo bodo morali tekmovalci prenesti v navigacijske naprave. Uporaba sledilne naprave bo obvezna (Garmin, pametni telefon …), saj bo le ta edini dokaz, da je kolesar regularno prevozil celotno traso. Kategoriji bosta dve, v vsaki bo zmagovalec prejel denarno nagrado, vsi tekmovalci pa bodo po dirki deležni toplega obroka in osvežilne pijače.

Kdaj in kje:

V soboto 24. oktobra 2015 na parkirišču Interspar na Viču (Jamova cesta), štart pa bo ob sedmi uri zjutraj.

Kategorije:

Pod prvo kategorijo spadajo cestno kolo, ciklokros, gravel grinder, endurance, potovalno kolo z gumami do širine 40C in zavitim/cestnim krmilom

V drugo kategorijo pa se uvrščajo gorska kolesa: trdaki, maratonske rakete, vsegorska in enduro kolesa ter tolsteži.

Prijave:

Do 21. oktobra je možna predprijava v višini 15 eur, na dan dirke pa so prijave možne na samem startu med šesto in pol sedmo uro, štartnina pa je pet evrov višja.

In kaj lahko pričakuješ?

Tega še ne vemo. A zagotovo prvovrstno avanturo, mešanico gravel grindinga oziroma po domače makadamkanja, kolovozov ter nekaj asfalta. Po vsej verjetnosti za mnoge udeležence tudi nepopisno avanturo po skritih in malo manj skritih kotičkih Slovenije ter seveda dober preizkus fizične in psihične pripravljenosti. Ali morda dirko kot je Dirty Kanza? Le brez zunanje pomoči.

dustlust.pici-bici.com
Dogodek na facebooku

Fotografije Pici-Bici

Sledite nam