EP mladi, Maruša Tereza Šerkezi
6. avgusta 2022

Na evropskem prvenstvu v krosu za mlajše od 17 let v Švici je Maruša Tereza Šerkezi zmagala v krosu 15-letnic. Lanska prvakinja Meta Tancik tik pod odrom.

Leto in mesec zatem, ko je Meta Tancik postala evropska prvakinja v krosu med 13-letnicami, se mlada slovenska reprezentanca v krosu, ki je v tem tednu nastopala na prvenstvu za mlajše od 17 let v Capriasi blizu Lugana v italijanskem delu Švice, zopet vrača z zlatim odličjem, dresom in naslovom evropskega prvaka – oziroma natančneje prvakinje.

V kategoriji 15-letnic je v olimpijskem krosu zmagala Kamničanka Maruša Tereza Šerkezi, sicer od letos članica ljubljanskega KD Rajd, na prvenstvu pa v reprezentančnem dresu.

“Reza” je po uspehu povedala:

“Za to dirko sem trenirala celo leto in sem zelo vesela, da mi je uspelo zmagati. V drugem izmed treh krogov sem naredila manjšo razliko in jo skušala povečevati do konca, kar mi je na moje veliko veselje tudi uspelo. Proga mi je zelo všeč, sploh kratki in strmi klanci ter tehnični spusti. Hvala vsem, ki so mi stali ob strani in mi pomagali priti do tega rezultata.”

Oglej si še: EP XC mladi: Video krosa, ki ga je dobila Maruša Tereza Šerkezi

Skoraj ves teden dirkanja

Mladi so se sicer že od torka merili v večih disciplinah: vožnji na čas, štafeti, eliminatorju, v petek in soboto pa še v olimpijski disciplini.

Med mlajšimi od 15 let so Slovenijo zastopale štiri tričlanske klubske ekipe, med mlajšimi od 17 let pa dve reprezentančni, še en tekmovalec U17 se je prijavil kot posameznik – skupaj 19 kolesark in kolesarjev.

Meta Tancik, ki je sicer dobila vožnjo na čas, ki je le določala startne vrstne rede, je bila med 14-letnicami v krosu četrta.

V štafeti je bila najuspešnejša slovenska ekipa Slovenija 1 v kategoriji U17, ki je končala na 8. mestu.

Kros 14-letnikov in 14-letnic

Vse slovenske ekipe prvenstva

U17: Slovenija 1 (Maruša Tereza Šerkezi, Tine Terpin, Gašper Štajnar), Slovenija 2 (Nastja Ahačič, Filip Boškin, Nik Golob);
U15: Slovenija mix 1 (Meta Tancik, Luka Maksimović, Lenart Dejak), Slovenia Pogi Team & MBK Črni Vrh (Eva Terpin, Maks Majnik, Joža Matjaž Šerkezi), Slovenija team (Ana Inkret, Ožbe Rupnik, Jaka Utranker), Calcit bike team (Zoja Bolčina Ravnikar, Nejc Teran, Jon Golob).

Vsi vrstni redi na uec.ch

Fotografije Simon Erjavec

Preberi še

EP XC mladi: Video krosa, ki ga je dobila Maruša Tereza Šerkezi
Meta Tancik evropska prvakinja v krosu med 13-letnicami!

Sledite nam