Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
16. avgusta 2013

V sredo so se na evropskem prvenstvu za mlade v Gradcu pomerili v kombinaciji spretnosti in krosa, v četrtek pa v vzdržljivosti.

Naši udeleženci evropskega prvenstva v gorskem kolesarstvu za mlade so po tretjem in četrtem dnevu sestavili naslednje poročilo:

Sreda, 3. dan
Tretji dan so na svoj račun lahko prišli kolesarji, ki se bolj znajdejo na tehničnem področju kolesarjenja. Na spretnostnem poligonu smo si z različnimi vajami nabirali točke, ki so bile odločilne za štartne pozicije. Vsaka izgubljena točka pri vaji je pomenila 20 oziroma 25 sekund zaostanka. Tu se je najbolje odrezal David, ki je dosegel vse točke. Pri ostalih pa so odločili živci in zaloge treninga.
Po poligonu je sledila tekma na mokri XC progi, kjer so tekmovalci bili gladiatorske boje. Tu sta imela največ smole Eva in Miha. Evi se je zasukalo krmilo, Mihcu pa se je veriga zaskočila za zobnike; oba sta morala preteči skoraj polovico proge do tehnične cone.
Uvrstitve naših
U15 ž: 36. Vita Movrin, odstop Ana Movrin; m: 36. Matevž Govekar, 56. David Ivartnik, 76. Anže Mihalič, 86. Tilen Skala
U17 ž: 52. Eva Jagodic; m: 49. Blaž Govekar, 97. Miha Tratnik Bajc

Četrtek, 4. dan
Četrtek je bil obarvan v znamenju maratona oziroma ”daljšega” krosa. Začeli so mladinci, že kmalu po startu se je v padcu zapletel tudi Blaž, kar je vplivalo na končno uvrstitev. Evi se je končno posrečilo odvoziti celo tekmo brez tehničnih težav. Pri U15 je odlično začel Matevž in v prvi tretjini ostal vse do padca nekaj pred koncem, kjer se je zamudil z naravnavanjem krmila. Punce so imele nekaj težav s progo, vendar so jo srečno prevozile.
Uvrstitve naših
U15 ž: 39. Vita Movrin, 46. Ana Movrin; m: 47. Matevž Govekar, 58. David Ivartnik, 70. Tilen Skala, 74. Anže Mihalič
U17 ž: 47. Eva Jagodic; m: 51. Blaž Govekar, 53. Miha Tratnik Bajc

Danes so na vrsti še dirke v olimpijskem krosu.

Poročilo prvih dveh dni

Stran prvenstva

Na uvodni fotografiji Matevž Govekar na spretnostnem poligonu, na vrsto čaka David Ivartnik. Vse foto Miha Tratnik Bajc.

Video spretnostne vožnje

Video kombinacijskega krosa

Video daljšega krosa

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam