27. avgusta 2019

Skoraj 400 kolesark in kolesarjev se je spopadlo s tremi trasami v Gorskem kotarju. Ena tudi do morja in nazaj. Slovenci pobrali kar nekaj prvih mest.

393 tekmovalcev in tekmovalk, od tega jih je do cilja pripeljalo 381, se je v soboto pomerilo na tretji letošnji dirki serije Husqvarna Adria Bike, četrti ponovitvi dirke Fužine 2 Sea. Gorski kotar so preplavili gorski kolesarji iz Hrvaške, Slovenije, Avstrije, Italije, Bosne in Hercegovine ter Katarja in se pognali po treh različno dolgih trasah – 72 kilometrov dolgi Epic, 51-kilometrski Classic in najkrajši Easy, ki je v dolžino merila 30 kilometrov. Štiri starostne kategorije za vsako izmed tras ter dodatno še kategorija e-MTB na srednji.

Absolutno zmago na najdaljši trasi je v moški in absolutni konkurenci slavil Avstrijec Cristoph Soukup. Najboljši Slovenec na najdaljši preizkušnji in zmagovalec v kategoriji master je bil Lenart Noč.

Easy

V moški katgoriji je šla zmaga v Slovenijo. S časom ure 16 minut in 31 sekund je slavil Rok Mihelj, ki je najbližjega zasledovalca Hrvata Ivana Halovića prehitel za minuto in pol. Tretji je bil Goran Starešinić.

V kategoriji master je prav tako slavil Slovenec. Tomaž Volf je v cilj prišel z enakim časom kot Mihelj. Najbližjega zasledovalca Sinišo Hermana pa je za seboj pustil za minuto in 47 sekund. Tretji je bil Kristijan Vidmar.

Grand master. Pri najstarejših so si prva tri mesta razdelili hrvaški kolesarji. Prvi je bil Damir Senečić, drugi Damir Selaković, tretji pa Dražen Oreščanin. Na peto mesto se je uvrstil urednik mtb.hr Robert Gelo. Ženske. Dve Hrvatici in Italijanka. Zlatica Pernjak, Ana Kuhar, Sivana Cherin.

Fužine 2 Sea v videu

Classic

V moški kategoriji je s časom dve uri, devet minut in 16 skund slavil Robert Jenko, drugi je bil s skoraj dvema minutama zaostanka Janez Dejak, tretji pa Luka Horvat. Kategorija master je bila v znamenju Italijana Carla Marsija,  ki je za progo potreboval dve uri, 11 minut in 12 sekund. Na drugo mesto se je uvrstil Hrvat Mario Šubr, tretji je bil Aleš Rijavec.

Grand master. Avstrijec Max Zdouc (2:12,21) je bil premočan za Iztoka Kureta (+1:06), tretje mesto je osvojil Janez Sirnik. Med ženskami je prvo mesto s časom 2 uri, 40 minut in 41 sekund osvojila Teja Plantak, drugo mesto je po ciljnem sprintu pripadlo Tanji Čondrić, tretja je bila Teresa Feix.

Epic

Najdaljšo traso je v moški kategoriji najhitreje prepeljal Avstrijec Cristoph Soukup, ki je za pot od Fužin do morja in nazaj potreboval 3 ure, 9 minut in 4 sekunde. Drugo mesto je z zaostankom 5 minut in 12 sekund osvojil Josip Toljan, tretji je bil Matej Drinovec, kolesar KK Kranj, ki je v tem mesecu zmagoval že na cesti in makadamu.

V kategoriji master je prvo mesto s časom 3 ure, 15 minut in 40 sekund osvojil Lenart Noč, drugi je bil z minuto in 55 sekundami zaostanka Marin Deković, tretji pa s še štirimi sekundami več Mitja Tancik. Med nastarejšimi, v kategoriji grand master je slavil Peter Vesel. S časom 3 ure, 31 minut in 49 sekund je bil za dobrih 14 minut hitrejši kot Lucjan Premrn, tretje mesto je osvojil Mario Žanić. Med ženskama, ki sta se podali na najdaljši izziv, je slavila Andrea Kiršić pred Paulo Vrdoljak.

e-MTB

Na srednji trasi so se pomerili tudi v kategoriji z e-koles. S časom 2 uri 7 minut in 23 sekund je slavil Ljudevit Perhot. Najboljši in hkrati edini Slovenec v tej kategoriji je bil Urban Komac, ki je osvojil četrto mesto.

Vrstni redi

Zadnja dirka v seriji Husqvarna Adria Bike bo Krk ’N’ Roll. 12. oktobra na otoku Krk. Vse dodatne informacije najdeš na adriabike.hr, fotogalerijo pa na uradnem facebook profilu AdriaBikeMaraton.  

Foto organizator

Preberi še
Tretjič iz Fužin do morja in nazaj
Iz Fužin do morja in nazaj: Druga izvedba uspešno pod streho!
Fužine 2 Sea: Prvi maraton je pod streho

Sledite nam