enduro kočevje
Freestyle gradimo skupaj
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
23. avgusta 2021

Pred durmi je četrta in predzadnja letošnja dirka za točke, že peti Enduro Kočevje na progah priljubljenega MTB trail centra Kočevje in kot vedno tudi malo izven njih – ob tej priložnosti tudi nova proga!

Lani je SloEnduro Kočevje obiskal drugič, prvič z dirko “prve lige” in hkrati smo tam podelili tudi naslove državnih prvakov. Leta 2019 smo bili tam prvič z dirko serije SloEnduro 4Fun, sami so Enduro Kočevje prej priredili že dvakrat.

Letos torej Enduro Kočevje že petič, tretjič pod okriljem SloEndura in drugič za točke.

Enduro Kočevje bo po Kamplc enduru, Enduru Gorjanci in Black Hole enduru četrta od petih letošnjih dirk v koledarju, ki prinašajo točke.

Trikrat na lov za stotinke

V nedeljo, 29. avgusta, udeležence čakajo tri hitrostne preizkušnje. Vse tri se končajo v vznožju trail centra. Kategoriji U15 in U17 bosta imeli dve hitrostni preizkušnji.

Trasa bo za peš ogled odprta od 15. ure v soboto. V nedeljo s trening krogom začnemo ob 9. uri in z dirko ob 13. uri.

Da v soboto ne boste le pešačili po progi, bodo poskrbeli Kočevska orkestra, saj bodo na terasi trail centra zaigrali od 20. ure dalje. Ogrejete se lahko z metom sekire.

V Kendino superetapo bo vključena tudi nova proga v trail centru, ki jo graditelji zaključujejo prav v teh dneh in jo odprejo z dirko.

Natančno traso objavimo v petek.

Na vrhu lestvic …

Po treh dirkah v absolutni razvrstitvi z eno zmago in dvema drugima mestoma vodi mladinec Miha Smrdel (MBK Črni Vrh) s 1000 točkami, 200 manj jih ima z dirko manj (in dvema zmagama) državni prvak Vid Peršak (Orbea Fox Enduro Team). Vid bo dirko izpustil, saj ga spet kliče svetovna serija. Tretji je Jan Markič (ŠKTD Avče) s 635 točkami.

Smrdel je z maksimalnim izkupičkom seveda tudi vodilni med mladinci, kjer mu sledita Jernej Kavčič (Sloga 1902 Idrija) in Avstrijec Valentin Frey (Im.Puls Sport Union Klagenfurt), Peršak pa vodi v članski razvrstitvi pred Markičem in Davidom Ivartnikom (Energijateam.com).

Med ženskami je na čelu razvrstitve Gaia Kravanja (KK Črn trn) pred Urško Korasa (KD Zverinice) in Avstrijko Yano Dobnig (Team Dorrong).

Marsel Pirih (Pedal racing team) je vodilni v kategoriji U17, Ažbe Kalinšek (Bikehanic – 20 Chocolate) pri U15, Tina Smrdel (MBL Črni Vrh) pa je doslej osvojila maksimalno možno število točk med dekleti U17.

Med veterani v svojih starostnih kategorijah vodijo Tadej Razpet (Pedal, master 1), Grega Nagode (Energija, master 2) in Martin Brus (Kamplc, master 3).

Razvrstitev absolutno in po kategorijah na prijavim.se.

Covid-19

Dostop na prizorišče je dovoljen le prebolelim, cepljem in testiranim (PCT), kar velja tudi za udeležence. Dokazila morajo prireditelji preverjati in jih tudi bodo.

Razpis in prijave na www.sloenduro.com

Facebook dogodek

MTB trail center Kočevje na Facebooku in na Instagramu.

Preberi še

Black Hole enduro: Dvodnevna zabava v mokrem
SloEnduro Gorjanci: Mladinec in novinka najhitrejša v dolenjskem peklu
Kamplc Enduro: Iz tekočega v lepljivo, a vseeno odlično

Casio G-Shock
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam