enduro gorjanci
14. junija 2021

To nedeljo, 20. junija, se pri Novem mestu nadaljuje serija SloEnduro z drugo letošnjo preizkušnjo za točke “prve lige”.

Člani Kolesarskega društva Zverinice iz Novega mesta so Enduro Gorjanci prvič izvedli leta 2019. Lani je bil prvič v koledarju serije SloEnduro in to kar med velikimi dirkami, a mu izvedba očitno ni bila usojena. Letos bo pa šlo, zato vabljeni na Gorjance!

V nedeljo tri hitrostne preizkušnje

Gorjanci, hribovje na jugu Slovenije, na sami meji s Hrvaško, bodo gostili tri hitrostne preizkušnje. Nahajajo se pod Trdinovim vrhom, s 1178 m najvišjim vrhom Gorjancev.

Prireditveni prostor s parkiriščem bo pri lovskem domu Kavce, pošta 8321 Brusnice, blizu vasi Gabrje in le kakšnih 20 minut vožnje iz Novega mesta. Od tam se boste tudi navijači lahko odpravili na hitrostne preizkušnje.

Tako kot Kamplc enduro bo tekmovanje enodnevno, tudi trening bo mogoč le v nedeljo. V soboto od 11. ure dalje si udeleženci lahko traso ogledajo peš.

Enduro Gorjanci, SloEnduro

Traso Endura Gorjanci objavimo v petek zvečer. Krog s tremi hitrostnimi preizkušnjami bo dolg 14,5 km s približno 725 v.m. vzpona. Skupaj z jutranjim krogom za trening bo torej vzpenjanja za približno 1450 metrov.

Najmlajši kategoriji U15 in U 17 bosta nastopili na skrajšani trasi z dvema hitrostnima preizkušnjama s 530 v.m. vzpona na krog, na dirki pa jih čaka prevoz na štart.

Vožnja za trening se začne ob 9. uri, tekmovalna pa ob 12. uri.

Prolog urbane zverine

Enduro Gorjanci, prolog urbane zverine

Prireditelji so nam za soboto pripravili še tekmovanje v središču Novega mesta. Kratek prolog Endura Gorjanci je promocijske narave, udeležba ni obvezna in časi ne štejeje v razvrstitev nedeljske dirke. Tudi štartnine ni, nagrade pa so!

Proga bo potekala med Kapitljem in Športnim parkom Loka. Prolog se začne ob 17. uri.

Omejitve, testi …

Udeleženci vključno s spremljevalci morajo imeti dokazila o prebolelosti, cepljenju ali negativen test, ki ne sme biti starejši od 72 ur.

Razpis in prijave na sloenduro.com

Seznam prijavljenih na prijavim.se

Dogodek na Facebooku

Preberi še

Kamplc Enduro: Iz tekočega v lepljivo, a vseeno odlično
Po Kamplcu o novem formatu SloEndura

Sledite nam