18. junija 2011

Kros na Rogli (UCI Class 2) je odprl slovenski trojček mednarodnih krosov, ki se bo v sredo nadaljeval na posestvu Zlati grič pri Slovenskih Konjicah (C2).

Kros na Rogli (UCI Class 2) je odprl slovenski trojček mednarodnih krosov, ki se bo v sredo nadaljeval na posestvu Zlati grič pri Slovenskih Konjicah (C2) in zaključil prihodnjo nedeljo z VN Raven na Koroškem (C1).

V primerjavi z lanskimi so bile razmere na Rogli tokrat prekrasne, čeprav je bilo hladno in vetrovno. Na suhi progi so tekmovalci bistveno popravili lanske najboljše čase.

Pri članih je zmagal Argentinec Catriel Andres Soto iz ekipe Protek, ki je slavil zmago že minuli konec tedna na dirki v Samoboru. V zadnjem delu dirke se je na drugo mesto prebil domači borec Robert Kordež (Orbea Geax), tretji je bil Avstrijec Robert Gehbauer. 35 sekund pozneje je bil v cilju še drugi Slovenec Matej Lovše (Uni team). Šesti je bil Matjaž Budin (Orbea Geax), sedmi hrvaški prvak Đani Simčić (Tuškanac) in 9. Lenart Noč (Ganesha team) med 31 uvrščenimi člani.

Pri ženskah je bila prepričljivo najmočnejša Tanja Žakelj (Orbea Geax), ki se je na čelu preganjala z najhitrejšimi veterani. Ukrajinka Jana Belomojna je bila v cilju poldrugo minuto za Tanjo, tretjeuvrščena Nina Homovec pa dobre štiri minute.

Vsi vrstni redi (PDF)

Na fotografiji (od leve) Kordež, Soto in Gehbauer na podelitvi.

Sledite nam