21. maja 2023

Ekopak Belgian Mountainbike Challenge velja za eno težjih krajših etapnih dirk in privabi mnogo odličnih tekmovalcev. Tokrat tudi enega Slovenca.

Dobrih 250 kilometrov in 8000 višinskih metrov vzponov na Belgian Mountainbike Challenge za Afriškega leva ni bilo nobena ovira. Peter Vesel je slavil na še eni etapni dirki. Tokrat sicer kot posameznik in ne v paru. Sedaj lahko le čakamo, katero etapno dirko si bo Vesel še izbral v letošnji sezoni.

Nedeljskih 60 kilometrov in dobrih 2000 višincev

Ardeni res ne prizanašajo in Belgijci so tudi za zadnjo etapo našli dovolj vzponov, da se je nabralo konkretno število višincev. Peter Vesel je v kategoriji men 55 etapo odpeljal rutinirano in v štirih dneh zmagal še tretjič. Tokrat je po 3 urah, 12 minutah in 28 sekundah za slabe tri minute prehitel Belgijca Ronyja Vandaela (Bike Team B61), tretji je bil zopet Alex Strauss (Radbar Vienna). Enak je tudi skupni vrstni red. Vesel je celotno dirko premagal v 13 urah, 7 minutah in 57 sekundah. Vandael je zaostal 9 minut in 55 sekund, Strauss pa 12 minut in 44 sekund.

Med elito je etapa pripadla Kanadčanu Andrewu L’Esperanceju (Maxxis Factory Racing), skupno zmago pa je domov odnesel danes tretjeuvrščeni Belgijec Frans Claess (Pure Humanpwr). Pri Damah je poker zmag uspel Kanadčanki Haley Smith (Maxxis Factory Racing). S tem je Smith zanesljivo osvojila tudi skupno krono.

Vrstni redi

Peter Vesel po zadnji etapi Ekopak Belgian Mountainbike Challenge:

“Etapa končana. Šlo je gor, dol, gor, dol. Kar tehnična. Celotno pot sem skušal biti v dobrih skupinah, ker če ostaneš sam, po ravnini kar trpiš. Danes brez nekih zanimivosti, sem pa trpel, ker je Belgijec nekajkrat konkretno napadel in me, po domače rečeno, skušal nažgati. Na spustih sem pazil, nisem pretiraval. Tam se mi je sicer približal, vendar sem mu vedno ušel na vzponih in ostal miren do cilja.”

Meridin Lennard Heidenreich pravi, da Ardeni niso lahki:

Več o dirki najdeš na bemc.be.

Foto organizator

Preberi še

Ekopak Belgian Mountainbike Challenge s Petrom Veselom

Sledite nam