Belgian Mountainbike Challenge
19. maja 2023

Afriški lev se je odpravil v Belgijo, kjer se preizkuša na etapni dirki posameznikov. Za njim je prva etapa oziroma prolog.

Da so belgijski Ardeni strmi, spoznava tudi Peter Vesel, ki se poti na etapni dirki Ekopak Belgium Mountainbike Challenge. Dirka poteka med 18. in 21. majem in poleg kratkega, a strmega prologa vključuje še tri dolge etape z obilo višinskimi metri vzponov.

Etape

  • 18. maj – prolog (Berismenil – Berismenil), 19,6 kilometra in 710 višincev
  • 19. maj – 2. etapa (La Roche – Warempage – Berismenil), 85,4 kilometra in 2650 višincev
  • 20. maj – 3. etapa (La Roche – Houffalize – Berismenil), 84,1 kilometra in 2600 višincev
  • 21. maj – 4. etapa (La Roche – Berismenil), 60 kilometrov in 2075 višincev

Po prologu na Ekopak Belgium Mountainbike Challenge

Peter Vesel tekmuje v kategoriji men 55, kategoriji starejših od 55 let, in je kronometer odpeljal s časom 59 minut in 10 sekund ter za zmagovalcem, Belgijcem Ronyjem Vandalom (Bike Team B61), zaostal 40 sekund. Tretje mesto v kategoriji je pripadlo Avstrijcu Alexu Straussu (Radbar Vienna), ki je bil 54 sekund počasnejši od Petra. V elitni moški kategoriji je najhitrejši čas postavil domačin Frans Claes (Pure Humanpwr). Traso je prevozil v 46 minutah in 50 sekundah. Pri ženskah je s časom 58 minut in 16 sekund slavila Kanadčanka Haley Smith (Maxxis Factory Racing).

Vrstni redi na bemc.be.

Peter Vesel pove:

“Prolog končan. Bil sem drugi. Naredil sem maksimalno, kar se je dalo. Med dirko sem imel manjši zaplet, a sem vse rešil. Na enem izmed spustov se mi je med zavorno čeljust zataknila majhna vejica. Izgubil sem nekje deset sekund. Bolj me bega to, ker ne vem, kaj naj naredim za naslednje dni, saj vozim prenos 34-50, klanci pa so tako strmi, da sem moral na enem krajšem odseku sestopiti s kolesa in iti peš. Ali greš med 360 in 400 watti, da spelješ, ali pač sestopiš in glede na to, da že pod klanec prideš ‘do daske’, je določene dele res težko zvoziti.”

Ekopak Belgian Mountainbike Challenge na spletu in na facebooku.

Naslovna fotografija organizator

Preberi še

ABR

Sledite nam