11. decembra 2016

Športni park Mlake v Trzinu je gostil šesto dirko slovenskega ciklokros pokala, CX Trzin v organizaciji Pici Bici.

Šesto dirko slovenskega ciklokros pokala je gostil športni park Mlake v Trzinu.

V dirki članov in veteranov se je pomerilo 32 kolesarjev. Povedel je Peter Zupančič (Calcit bike team), zmagovalec v Škofji Loki, držal se ga je še drugi osmoljenec z DP Primož Obal (Team Turbo Tropovci), ki je v drugi polovici 45 minut in krog dolge dirke povedel. Tokrat sta bila tako v uradni konkurenci kolesarjev na kolesih za ciklokros za razliko od državnega prvenstva v Novem mestu uvrščena na prvo in drugo stopničko. Na DP je bil namreč Obal zaradi nepravilne menjave kolesa diskvalificiran, Zupančič pa je scoje zamenjal za gorsko in tako izpadel iz konkurence za naslov

Tretje mesto je tokrat zasedel Mitja Tancik (Energijateam.cok) na gorskem kolesu, potem ko se je počasi prebijal iz ozadja, na koncu sta ga upočasnila dva defekta. Tretji s CX kolesom je bil Aleš Udovič (KD Šenčur), ki je večino dirke kolesaril s klubskim kolegom, četrtuvrščenim državnim prvakom Vladom Kerkezom. Peti je bil gost s Švedske Miha Reščič (CK Barriär).


Pred Udovičem je bil v cilju še zmagovalec med starejšimi od 40 let Dušan Hajdinjak (Team Turbo Tropovci), ki je tokrat prepričljivo dobil dvoboj z Miranom Kurnikom (KK Grega Bole Bled) in svojemu klubu skupaj z Obalom zagotovil dvojno zmago.

V dirki mladincev je bila v ospredju trojica Calcit bike teama: Mihael Štajnar je v zadnji metrih peš ušel Maticu Kranjcu Žagarju, tretji je bil Jaka Starman.

Dirko dvojice žensk je dobila Urška Petje (TK Gorenjska) pred Tino Lagler (OSM Films). V dirki mlajših od 15 let je med deklicami zmago slavila Hana Kranjec Žagar (Calcit), med dečki pa Žan Pahor (Energija).

Kolesarski klub Pici Bici se je tako kot lani odlično odrezal tudi z organizacijo “2. tradicionalnega ciklokrosa Trzin”.

Se vidimo naslednji soboto na Ciklokrosu Črne njive v Ilirski Bistrici! Več 

Vrstni redi in fotogalerija na prijavim.se

Fotografije v galeriji prijavim.se

Sledite nam