29. septembra 2009

Maraton Parenzana, DP vzpon Blegoš, nova številka revije Bicikel, 3x video namig, glasuj za Bineta, jesenski tabori in delavnice, 4x namig za konec tedna.


V Vižinadi je komaj dovolj prostora za štartno grućo Parenzane (foto Cro-MTB Press-info)

V Vižinadi je komaj dovolj prostora za štartno grućo Parenzane (foto Cro-MTB Press-info)

Najhitrejše dame Parenzane 09 z Blažo na vrhu in Ano na desni (foto Primož Gulin)

Najhitrejše dame Parenzane 09 z Blažo na vrhu in Ano na desni (foto Primož Gulin)

Nicoletti je suvereno zmagal pri mladincih - je dobil pravo ali brezalkoholno penino? (foto Primož Gulin)

Nicoletti je suvereno zmagal pri mladincih – je dobil pravo ali brezalkoholno penino? (foto Primož Gulin)

Vrečer prvi na Blegošu (foto ŠDMH)

Vrečer prvi na Blegošu (foto ŠDMH)

Naslovnica revije Bicikel 09/09

Naslovnica revije Bicikel 09/09

Novi park Oedter See s stezami na 4X, dirt, XC, najmlajše ...

Novi park Oedter See s stezami na 4X, dirt, XC, najmlajše …

Še fotografija novega parka v Avstriji

Še fotografija novega parka v Avstriji

Klemenčičeva in Hochenwarter zmagovalca letošnje Parenzane
Slovenka Blaža Klemenčič (Pintatim) in Avstrijec Uwe Hochenwarter (Südtirol Rainer-Wurz) sta zmagovalca letošnjega maratona Parenzana v hrvaški Istri (74 ali 55 km s 1470 oziroma 1160 v.m.), ki je potekal v poletnih vremenskih razmerah. Živo srebro se je med dirko dvignilo tudi do 31 stopinj celzija in tudi to je vzrok, da je bila letos udeležba na Parenzani 2009 rekordna – v vseh kategorijah je nastopilo kar 320 bajkerjev iz osmih držav, ki so skupaj s petkovo in sobotno etapo Tartufi toura tridnevno dirkanje vzeli tudi kot poletno-jesenske počitnice ter uživanje istrskih dobrot. Na Parenzani je letos nastopilo kar 42 Slovencev.
Blaži so na vrhu sledile Čehinja Pavlina Šulcova in Avstrijka Theresia Kellermayr, Hochenwarterju pa Italijan Walter Costa in rojak Heinz Verbnjak.
Pri članih se je od Slovencev najbolje odrezal Matej Lovše (FBI-Uni) s 5. mestom, Lenart Noč (Pintatim) je bil 7. in Robert Kordež (ŠD Energija Domžale) 9. Pri članicah se je s 5. mestom izkazala še Ana Zupan (Energija). V kategoriji mladincev je svojo premoč pokazal Klemen Nicoletti (Energija), ki je zmagal Tarttufi tour in maraton, peti v tej kategoriji pa je bil njegov klubski kolega Domen Vogrin. V kategorijah master so tako na dolgem kot na kratkem maratonu na prvih mestih vladali Čehi, Madžari in Italijani. Tako so naši v kategoriji M1 zasedli naslednja mesta: 4. Sebastjan Andrejc (KK Forma), 6. Emil Makan (MTB Koroška) in 10. Valter Tomšič (Energija). Na krajšem maratonu je v kategoriji M2 slovensko čast branil Primož Gulin (KK Djak) s 6. mestom, na 10. mestu je zaključil Aleš Boben (KK Postojna). V kategoriji M3 je stopničke za Slovenijo priboril kdo drug kot Rok Kolar(Enduro Mulisha), ki bi prav gotovo zmagal, če bi po trasi imel gumi defektov. V Sports2 je slavil član ŠD Energija Domžale Jaka Tancik pred Matejem Koratom (MTB Koroška). V Sport1 sta s 4. in 6. mestom slovenske barve ubranila člana KD Calcit Kamnik Boštjan Hribovšek in Mohor Vrhovnik. (P. Gulin)
Vrstni redi Tartufov in Parenzane >>

Prvaka v vzponu Žakljeva in Vrečer
Zmagovalca letošnjega 11. vzpona na Blegoš za VN Kras Sežana in tako tudi prvaka v vzponu sta Tanja Žakelj (MBK Orbea) in Robert Vrečer (Adria Mobil). Padel je rekord vzpona, ob novem odseku asfalta in seveda odličnem Vrečerju kar za štiri minute in zdaj znaša 39 minut in 27 sekund. S 150 udeleženci je padel tudi rekord udeležbe.
Vrečer, ki je zdaj že vrsto sezon cestni kolesar (letos tudi prvak v vzponu), prej pa je bil tudi državni prvak in reprezentant v krosu, je na Blegoš vozil svojo dirko. Spet je lepo uporabil svoje plezalske spretnosti ter svojo trdo karbonsko vilico in bil v cilju več kot pet minut pred Lukom Mezgecem, ki si je prislužil naslov prvaka med člani do 23 let. Kmalu zatem je bila na vrhu že četica Ganeshe: Marjan Jauk (prvak masters 2), Iztok Dogša (prvak masters 1) in Dejan Vračič(srebrn elite).
Poročilo, vrstni redi in fotogalerija na strani ŠD Marmor Hotavlje >>

Nova revija Bicikel
V našem nabiralniku se je znašla septembrska številka revije Bicikel. Na naslovnici šprinterski heroj Borut Božič (notri tudi z intervjujem), notri pa na 74 barvnih straneh med drugim:
– sejem Eurobike
– preskus oblačil MEM
– Uroš Švigelj je jezdil “turnega” Gianta Trance X1
– mtb.si s Tahitrimi, reportažo s furanja v Leogangu in Modrostmi iz Jazbine
– predstavitev kluba MBK Črni Vrh
– o kolesarski masaži (Dejan Fabjančič, BK Loborika)
– Matej Zalar o “gripih” (ej, Chef, ročke?)
– Marija Kozin o kolesarjenju čez Iran

Trije video namigi
Šolsko prvenstvo v Tunjicah >>
Produkcija Figaro z DH Vitranc >>
TrbowleTV s finala svetovnega pokala v Schladmingu >>

Glasuj za Bineta
Ena snežna. Na strani avstralskega smučarskega/borderskega kontesta One Hit Wonder lahko glasuješ za svojega najljubšega “izvajalca”. Recimo, recimo … za Bineta Žaloharja in njegov “switch 1080”. Lepe nagrade za zmagovalca in tudi za izžrebanega med glasovalci (nikjer ne piše, da ne bi veljalo za Slovence …). Tukaj >>

Jesenski tabori & delavnice
Ta konec tedna (od petka do sobote) v Rušah prirejajo jesenski MTB tabor. Za čisto vsakodnevne jezdece, precejšen poudarek je tudi na uživanje življenja po kolesarjenju. Več >>
Naslednji konec tedna pa na Obali spet stečejo enodnevne delavnice MTB studia. Prva v soboto 10. oktobra bo namenjena nadgrajevanju mtb znanj, še posebno je primerna za vse, ki na gorsko prihajajo s cestnega kolesa. Naslednji dve bosta teden pozneje, sobotna bo posvečena obvladovanju stezic, nedeljska pa bo nudila najrazličnejša znanja, od bolj osnovnih do nadaljevalnih. Več o delavnicah MTB studia >>

Nekaj namigov za konec tedna
V soboto v Ajdovščini 4X za slovenski pokal, več >>
V soboto v Celju ulični jam Ulična marmelada št. 1, Celje, več na Tabli >>
Za konec DH sezone še DH Gračišće v Istri, dirka v nedeljo, več >>
V soboto otvoritev bike parka Oedter See blizi Linza (Avt), z različnimi tekmovanji, park so gradili fantje iz ekipe Pi-Tu iz parka v Schladmingu, več >>

Rojstni dnevi
Jutri bo 21 let star Supersnurfov hitri DH amater Rok Vulić.
V četrtek bo praznoval hrvaški XC mladinec Sanjin Sirotić (18, a?).
V soboto bo v Gračišću za kakšno rundo dal Supersnurfov DH mladinec, Velenjčan Urban Pogladič (18).
V nedeljo so na vrsti fotografa Peter Perunović (20) in Borut Vidrajz (37), Tablin guru Oby (28) in notranjski jezdec Heros (26).
V ponedeljek še en nepogrešljiv Tablaš Sajmon (33) in občasno za marsikoga zelo blagodejni dr. Havli(37).
V torek pa še ribniški 4X/BMX dirkač in aktivist Gašper Hren (21).

Sledite nam