dirt park divjina
12. februarja 2021

Graditelji zdaj tudi uradno upravljajo z Dirt parkom Divjina v Križah pri Tržiču, najstarejšim dirt parkom v Sloveniji. Načrtov je veliko.

BATT Crew sporoča:

Z največjim veseljem javljamo, da smo z letom 2021 prevzeli v upravljanje Dirt park divjina in se tako zavezali k razvoju in nadgradnji parka. Tisti, ki nas spremljate že veste, da smo kar konkretno spremenili podobo Bike parka Ljubljana, dodali nekaj novosti v MTB trail center Kočevje, pomagali otrokom v Grosuplju in jim sponzorsko zgradili zemeljski pumptrack, pomagali s strojnimi deli na Banana trailu na Golovcu in še mnogo drugega.

dirt park Divjina
Foto Max Bernard

Park, ki bo v naslednjih letih doživel lepo preobrazbo, je Dirt park Divjina. Lansko leto smo prejšnji ekipi priskočili na pomoč pri izrisu logotipa in izgradnji table linije, ki je odlična odskočna deska za vse ljubitelje skakanja. Ob tem prevzemu bi se radi javno zahvalili prejšnjim dvema ekipama, ki sta v urejanje in nadgrajevanje parka vložili veliko svojega prostega časa. Park je namreč najstarejši dirt park v Sloveniji in ima za sabo bogato zgodovino. Med vrhunci je tudi Red Bull Wild Ride, ki so ga nazadnje organizirali leta 2014.

dirt park Divjina, Red Bull Wild Ride
Domen Fekonja na Red Bull Wild Ride 2014, foto Uroš Rojc/Red Bull Content Pool

Ne samo dirti

Trenutno je park usmerjen v dirt kolesa, vendar smo po pregledu terena ugotovili, da je dovolj prostora tudi za druge sklope kolesarstva. Na podlagi tega smo izdelali petletni plan, ki stremi k najboljši situaciji prostorske razporeditve linij in infrastrukture. Ker izhajamo iz DH discipline, lahko v prihodnosti pričakujete, da bomo izgradili linije tudi za ta kolesa.

Najpomembnejša je ureditev odvodnjavanja, ki reši ogromno problemov, s katerimi se trenutno sooča Divjina.

Poleg vseh kolesarskih linij planiramo urediti tudi infrastrukturo: prostor za druženje, informativno tabla in označevalne table.

Prispevki

Vsa gradnja v parku je pogojena tudi s finančnimi sredstvi, ki jih bomo imeli na voljo, zato smo se odločili za možnost donacije vseh ljubiteljev parka. Poljubno vsoto lahko donirate na bančni račun društva SI56 2900 0005 2933 824 s pripisom “donacija”, preko PayPala, ali pa obiščete našo spletno trgovino in podprete dela z nakupom mercha.

www.battcrew.com

Naslovna fotografija Max Bernard

Preberi/oglej si še

Jaka v Divjini
V Divjini je vse bolj divje
Divjina v novih oblačilih

Sledite nam