27. decembra 2023

Pokal Slovenije v ciklokrosu za sezono 2023/2024 se je zaključil s četrto dirko, tretjim Ciklokrosom Ljubljana na odličnem prizorišču v Stožicah med hipodromom in reko Savo.

Vsebine s Pokala Slovenije v ciklokrosu na mtb.si podpira trgovina Extreme Vital.
extremevital.com

Štajnar proti Ravbarju

V moški članski dirki je tako kot na prvi treh v tej sezoni potegnil Mihael Štajnar (mebloJOGI Pro Concrete), a se mu je kmalu na čelu pridružil Anže Ravbar, ki si je kmalu po štartu nekje uspel precej umazati dres Adria Mobila, ki ga je nosil zadnjič. Skupaj sta za številne gledalce skozi tesne ovinke, zapreke, vzpetinice in stopnišče prikazala lepo predstavo ciklokrosa. Proti koncu deset krogov dirke je Štajnar popustil in v zadnjih dveh krogih si je evropski mladinski prvak na cesti Ravbar prikolesaril poldrugo minuto prednosti.

Ravbarju, ki začenja dirkanje med člani, torej za konec ciklokros sezone čast prve zmage, Štajnarju, ki je bil pet dirk zapored nepremagan in je dve leti zapored tudi državni prvak v ciklokrosu, pa drugo mesto in prepričljivo prvo mesto v končni razvrstitvi Pokala Slovenije.

Tretji je v cilj prišel Gregor Dimic (Energijateam.com), ki je tako zasedel tudi drugo mesto v končni razvrstitvi pred Ravbarjem, ki je eno dirko izpustil.

V dirki amaterjev in veteranov, ki so bili na progi hkrati s člani, je bil po sobotni smoli še enkrat najhitrejši Primož Obal (KK Tropovci) iz kategorije do 34 let na skupno 4. mestu, sledili so člani Borut Ramšak (Hörmann Slovenija) še zadnjič na gorskem kolesu, Natan Gregorčič (Ljubljana Gusto Santic) in Marcel Gladek (KK Kranj), potem pa Matej Dakskobler (KK Pantal) iz kategorije 45-49 kot zadnji, ki je še ušel Ravbarju in je opravil vseh deset krogov.

Superjunak Tadej Pogačar, ki je za svoj domači klub KD Rog, ki vsaj v vrstah mladih zdaj deluje pod imenom Pogi Team UAE Generali, je z udeležbo na prvih dveh izvedbah (in zmago na prvi) gotovo pomagal uveljaviti dirko. Prireditelji si do zadnjega trenutka nikdar ne upajo napovedati, da pride, in tokrat ga ni bilo. Upajmo, da se še kdaj pride umazat.

Anže Ravbar in Mihael Štajnar po dirki

Mladi

Mladinci s starta z Gašperjem Štajnarjem na čelu

V dirki starejših mladincev je še enkrat prepričljivo zmagal Gašper Štajnar (Adria Mobil), ki sta mu tempo gotovo dvigovala Erazem Valjavec (Autozai – Petrucci – Contri) in Slovak Jakub Husar (Pogi Team UAE Generali), ki sta končala na drugem in tretjem mestu. Husar se je prebil iz ozadja in s stopničk zrinil Tineta Terpina (MBK Črni Vrh).

Med mlajšimi mladinci je še enkrat zmagal Maj Bohak (Perutnina Ptuj) pred Lenartom Dejakom (MTB trail center Kočevje) in Lukom Maksimovićem (Energijateam.com). Na gorskem kolesu je dirko mladink tudi tu dobila Eva Terpin pred klubsko kolegico Marušo Terezo Šerkezi (obe Rajd Ljubljana) in Meto Tancik (Misser Junior Team – Energija).

V dirki najmlajših, ki so odprli spored, pa je bil najmočnejši Miha Dakskobler (MBK Črni Vrh).

Vrstni redi CX Ljubljana

Končna razvrstitev pokala

Fotografije prijavim.se. Poročilo na prijavim.se s fotogalerijo
Naslovna fotografija Alen Milavec/Pogi team @alenmilavec

Preberi še

CX Kočevje: Štajnarja nepremagana tudi na državnem prvenstvu

Sledite nam